Η Σακίρα θα πληρώσει πάνω από 7 εκατ. ευρώ για να αποφύγει δίκη για φοροδιαφυγή

Η Σακίρα θα πληρώσει πάνω από 7 εκατ. ευρώ για να αποφύγει δίκη για φοροδιαφυγή
MAD90928071. La cantante colombiana Sakira presenta ante la prensa espaÒola su nuevo disco "Loba" durante un acto p˙blico en la ciudad de Madrid, EspaÒa. NOTIMEX/FOTO/JOS… ALFONSO/FRE/ACE/ (Photo by JOS… ALFONSO / NOTIMEX / Notimex via AFP) Photo: AFP
Για το ότι δεν κατέβαλε 14,5 εκατ. ευρώ σε ισπανικό φόρο εισοδήματος μεταξύ 2012 και 2014.

Πάνω από 7 εκατ. ευρώ θα καταβάλει η Σακίρα σε διακανονισμό με τους εισαγγελείς για να αποφύγει τη δίκη στη Βαρκελώνη σχετικά με τις κατηγορίες ότι δεν κατέβαλε 14,5 εκατ. ευρώ σε ισπανικό φόρο εισοδήματος μεταξύ 2012 και 2014.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αποδέχθηκε τις κατηγορίες και πρόστιμο ύψους 50% του οφειλόμενου ποσού, δηλαδή πάνω από 7,3 εκατομμύρια ευρώ.

H Κολομβιανή τραγουδίστρια αποδέχθηκε επίσης ένα άλλο πρόστιμο ύψους 438.000 ευρώ για να αποφύγει ποινή φυλάκισης τριών ετών, δήλωσε ο δικαστής κατά την πρώτη ακροαματική διαδικασία της δίκης.

«Αναγνωρίζετε τα γεγονότα και συμμορφώνεστε με τις νέες ποινές που ζητήθηκαν;» ρώτησε ο δικαστής Χοσέ Μανουέλ ντελ Άμο Σάντσεθ. «Ναι», απάντησε η Σακίρα, σύμφωνα με το Reuters.

Προηγουμένως, η τραγουδίστρια του «Hips Don’t Lie» -η οποία έχει επίσης σε εξέλιξη μια δεύτερη έρευνα για φορολογική απάτη με τις ισπανικές αρχές- είχε ορκιστεί να πολεμήσει τις ψευδείς, όπως τις χαρακτήρισε, κατηγορίες.

Η εισαγγελία ζητούσε να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών και να διεκδικήσει πίσω τους φόρους που λέει ότι οφείλει.

Ισχυριζόταν ότι η Σακίρα πέρασε περισσότερο από το ήμισυ κάθε ενός από τα εν λόγω έτη στην Ισπανία και ως εκ τούτου ήταν συνήθης κάτοικος της χώρας. Είπε επίσης ότι ένα ακίνητο στη Βαρκελώνη που αγόρασε τον Μάιο του 2012 χρησίμευε ως οικογενειακή κατοικία.

Η 46χρονη Σακίρα ζούσε με τον πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου της Βαρκελώνης και της Ισπανίας Ζεράρ Πικέ για 11 χρόνια και το ζευγάρι έχει δύο παιδιά. Η τραγουδίστρια μετακόμισε στο Μαϊάμι μετά τον χωρισμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com