Η συμφωνία που εκτοξεύει την άξια της OpenAI στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια

Η συμφωνία που εκτοξεύει την άξια της OpenAI στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια
The Microsoft and OpenAI logos are seen on screens in this illustration photo in Warsaw, Poland on 21 November, 2023. Former head of OpenAI Sam Altman has said he is still willing to lead the company after his ousting if two board members resign according to The Verge. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο επικεφαλής της εταιρείας Σαμ Άλτμαν βρίσκεται σε συζητήσεις για άντληση περαιτέρω κεφαλαίων.

Η OpenAI ολοκλήρωσε μια συμφωνία που αποτιμά τον γίγαντα της τεχνητής νοημοσύνης στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερο, ανέφεραν την Παρασκευή οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα με γνώση της συμφωνίας.

Η εταιρεία, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, θα πουλήσει τις υπάρχουσες μετοχές σε μια λεγόμενη προσφορά με επικεφαλής την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Thrive Capital, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν τις μετοχές τους στην εταιρεία αντί για έναν παραδοσιακό γύρο χρηματοδότησης που θα αντλούσε χρήματα για την επιχείρηση, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια παρόμοια συμφωνία στις αρχές του περασμένου έτους, οι εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου Thrive Capital, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz και K2 Global συμφώνησαν να αγοράσουν μετοχές της OpenAI σε μια προσφορά, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 29 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η έκθεση.

Η OpenAI δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Σαμ Άλτμαν φέρεται επίσης να βρίσκεται σε συζητήσεις για την άντληση κεφαλαίων για μια επιχείρηση κατασκευής τσιπ, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την παγκόσμια ικανότητα κατασκευής τσιπ για την προώθηση νέων εργαλείων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: