Η τελευταία απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη πριν παραιτηθεί

Η τελευταία απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη πριν παραιτηθεί
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis (C) and head negotiator with Greece's lenders Euclid Tsakalotos (L) arrive at Prime Minister Alexis Tsipras' office in Athens, Greece June 28, 2015. Tsipras on Sunday announced a bank holiday and capital controls in Greece after Greeks responded to his surprise call for a referendum on bailout terms by pulling money out of banks. REUTERS/Marko Djurica - RTX1I5Q5

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την αντικατάσταση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Με απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη που παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, προκηρύσσεται η θέση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για 5ετή θητεία και απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωσή της.

Η απόφαση φέρει την ημερομηνία της 2ας Ιουνίου 2015.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ επιλέγεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από δημόσια προκήρυξη, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών της.

Η ανακοίνωση στο opengov.gr:

«Έχοντας υπόψη…το γεγονός ότι η θητεία του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) που άρχισε στις 2 Αυγούστου 2010, λήγει στις 2 Αυγούστου 2015 και για την πλήρωσή της απαιτείται η δημόσια προκήρυξη και στη συνέχεια η επιλογή του Προέδρου από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του ίδιου Υπουργού.

Προκηρύσσουμε:

Τη θέση του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ για 5ετή θητεία και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωσή της” αναφέρει μεταξύ άλλων η προκήρυξη εκδήλωση ενδιαφέροντος για πλήρωση της θέσης του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής”.

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα. Ο Α. Γεωργίου είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, αλλά δεν παρέστη, επικαλούμενος προβλήματα υγείας,

Ο τέως επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Αν. Γεωργίου είχε κληθεί να καταθέσει επιπλέον στοιχεία για το θέμα του ελλείμματος του 2009.»