Η τελευταία (;) προσπάθεια του Twitter να πείσει τους επιχειρηματίες ότι αξίζει περισσότερα

Η τελευταία (;) προσπάθεια του Twitter να πείσει τους επιχειρηματίες ότι αξίζει περισσότερα

Η αναζήτηση εσόδων και περισσότερων ποιοτικών χρηστών στρέφει την εταιρεία στο επιχειρηματικό κοινό.

Το Twitter στρέφει την προσοχή του σε μια νέα δημογραφική ομάδα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις στην πλατφόρμα των κοινωνικών μέσων της.

Ποια είναι αυτή η ομάδα; Μα φυσικά οι πλούσιοι επιχειρηματικοί χρήστες.

Η υπηρεσία μικρο-blogging έχει 330 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να μετατρέψει με επιτυχία τη δημοφιλία της σε κερδοφορία. Αντίθετα, εμφανίζεται να χάνει στον ανταγωνισμό για διαφημιστικά δολάρια, τα οποία καταλήγουν στην αντίπαλο Facebook Inc.

Τώρα, η εταιρεία εστιάζει σε ένα πιο εξειδικευμένο επιχειρηματικό κοινό, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το LinkedIn – το διαδικτυακό επαγγελματικό δίκτυο της Microsoft.

Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα η εταιρεία παρουσίασε ένα ειδησεογραφικό δίκτυο συνεχούς ροής σε συνεργασία με το Bloomberg Media, σχεδιασμένο να προσελκύσει επιχειρηματίες αλλά και ένα ευρύτερο κοινό.

Η ειδησεογραφική υπηρεσία που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο λέγεται “TicToc by Bloomberg”. Η μετάδοση συνεχούς ροής των διαπραγματεύσεων για το Brexit με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Theresa May προσέλκυσε σχεδόν 4.000 θεατές.

Παράλληλα, 55.000 views συγκέντρωσε η κάλυψη της ψηφοφορίας για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί ούτε από την Twitter, ούτε από το Bloomberg, αλλά συνήθως πρότζεκτ όπως το TicToc δουλεύουν πάνω στη βάση διαφημιστικών εσόδων ή χορηγιών.

Και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να προβούν σε κάποια δήλωση.

Το TicToc έχει συγκεντρώσει εφτά αρχικούς χορηγούς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T και η εταιρεία αγοράς παραγώγων CME Group.

Το Bloomberg έχει πει ότι η πλατφόρμα θα «ανοίξει» για να υποδεχθεί κι άλλους χορηγούς.

Η τιμή της μετοχής της Twitter αυξήθηκε λίγο την Τετάρτη. Το τελευταίο 12μηνο, σημειώνει αύξηση 45% – ποσοστό ανώτερο του αντίστοιχου για το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου – παρόλο που το τρίτο τρίμηνο τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας σημείωσαν πτώση κατά 8%, σε ετήσια βάση.

Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι η Twitter ξεκίνησε το TicToc στην πλατφόρμα της μόλις μερικούς μήνες αφότου το LinkedIn εισήγαγε διαφημιστικά βίντεο στη δική του υπηρεσία.