Η τεράστια χρηματοδότη της Uniswap είναι τα καλά νέα που χρειάζεται απεγνωσμένα ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων

Η τεράστια χρηματοδότη της Uniswap είναι τα καλά νέα που χρειάζεται απεγνωσμένα ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων
Uniswap logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrency are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on November 6, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Uniswap Labs κατασκευάζει ένα προϊόν που θα φέρει τους κόσμους των NFT και των κρυπτονομισμάτων πιο κοντά.

του Jeff John Roberts

Επιτέλους, μερικά καλά νέα. Μετά από μήνες με ειδήσεις σχετικά με συντριβή της αγοράς, χακαρίσματα και ρυθμιστικές υπερβάσεις, είναι αναζωογονητικό να αναφέρουμε ότι μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων έχει βάλει τα πράγματα σε σωστή πορεία. Η εταιρεία είναι η Uniswap Labs, ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στο DeFi, και μίλησα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Hayden Adams για μια αποκλειστική ιστορία σχετικά με τον γύρο χρηματοδότησης των 165 εκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας.

Ο Adams ήταν, όπως είναι κατανοητό, ικανοποιημένος με τη χρηματοδότηση, αλλά εξίσου ικανοποιημένος με την απόδοση της Uniswap και άλλων αποκεντρωμένων έργων κατά την πρόσφατη αναταραχή της αγοράς. Σε αντίθεση με τις υψηλού προφίλ συντριβές όπως της Voyager και της Celsius – της εκδοχής των κρυπτονομισμάτων που παραπέμπουν σε μοντέλα συγκεντρωτικών τραπεζών – η Uniswap δεν έπεσε σε μεγάλο βαθμό επειδή βασίζεται στον κώδικα, όχι σε άτομα, για τη διαχείριση των οικονομικών της.

Το πρωτόκολλο της Uniswap, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να κερδίζουν εισόδημα κλειδώνοντας κρυπτονομίσματα σε αποκαλούμενες «δεξαμενές ρευστότητας», λειτουργεί εδώ και χρόνια και σε αυτό το σημείο είναι δοκιμασμένο στη μάχη: Όπως μου είπε ο Adams, αν υπήρχε σφάλμα στον κώδικά του, κάποιος θα το είχε βρει μέχρι τώρα. Εντωμεταξύ, όπως η Maker DAO (ένα άλλο σεβαστό πρωτόκολλο DeFi), ο σχεδιασμός της Uniswap σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να εμπιστεύονται μεμονωμένα στελέχη για να διασφαλίσουν ότι το εγχείρημα παραμένει φερέγγυο.

Μιλώντας με τον Adams, με ενθάρρυνε επίσης η πρόβλεψή του ότι τόσο το DeFi όσο και τα κρυπτονομίσματα γενικά θα γίνουν πολύ πιο εύκολα στη χρήση από τα μη εξοικειωμένα άτομα. Παρομοιάζει την τρέχουσα εποχή των κρυπτονομισμάτων με τις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, όταν οι σελίδες φωτογραφιών και τα μηνύματα θεωρούνταν ξεχωριστές πλατφόρμες, αλλά λέει ότι τα κρυπτονομίσματα και το Web3 σύντομα θα λειτουργούν απρόσκοπτα και θα είναι εύκολα στη χρήση. Για το σκοπό αυτό, η Uniswap Labs κατασκευάζει ένα προϊόν που θα φέρει τους κόσμους των NFT και των κρυπτονομισμάτων πιο κοντά.

Στη συζήτησή μας, μου υπενθύμισε επίσης ένα ρητό του κλάδου ότι ο Χειμώνας των Κρυπτονομισμάτων είναι όταν οι «ενοχλητικοί» και τα «τυχάρπαστα» έργα εξαφανίζονται, αφήνοντας χρόνο για σοβαρούς δημιουργούς. Η Uniswap Labs είναι μεταξύ εκείνων που κάνουν σοβαρές εργασίες κατασκευής και είναι υπέροχο να το βλέπεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: fortune.com