Η Tesla «έχασε» αξία 145 δισ. δολαρίων σε λίγες εβδομάδες

Η Tesla «έχασε» αξία 145 δισ. δολαρίων σε λίγες εβδομάδες
epa06909211 A Tesla sign is seen near Tesla China headquarters in Beijing, China, 25 July 2018. Despite the ongoing trade war between the USA and China, Tesla chief executive Elon Musk earlier this month announced the deal with Chinese authorities to build a new electric car production plant in Shanghai, which will be the first outside the USA. The new auto plant plans to produce 500,000 cars a year. EPA/ROMAN PILIPEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από τις 18 Οκτωβρίου η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ έχει υποχωρήσει κατά περίπου 20%.

Απώλειες σχεδόν 150 δισ. δολαρίων έχει καταγράψει η μετοχή της Tesla σε όρους κεφαλαιοποίηση μέσα σε λίγες εβδομάδες, εν μέσω σημαδιών για υποχώρηση της ζήτησης στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, από τις 18 Οκτωβρίου η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει κατά περίπου 20% και η κεφαλαιοποίηση της έχει μειωθεί κατά περίπου 145 δισ. δολάρια από τότε.

Η πτώση ξεκίνησε όταν η εταιρεία του Έλον Μασκ «ψαλίδισε» τις προσδοκίες των αναλυτών κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2023. Παράλληλα, η κατασκευάστρια μπαταριών Panasonic και η παραγωγός ημιαγωγών ON Semiconductor σήμαναν «συναγερμό» για τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

«Η ουσία του προβλήματος είναι ένας κλάδος που επενδύει σε μη αποδεδειγμένες στρατηγικές ηλεκτροκίνησης εν μέσω ενός κόσμου αυξανόμενου κόστους, χαμηλότερων τιμών, αυξανόμενων επιτοκίων και βραδύτερης ζήτησης. Αυτό που οι επενδυτές φαίνεται να βλέπουν σήμερα είναι η ιδέα ότι τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύονται στα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να καταστρέφουν την αξία παρά να την ενισχύουν» ανέφερε Άνταμ Τζόνας της Morgan Stanley σε δήλωση του.

Οι προοπτικές για την αυτοκινητοβιομηχανία συνολικά είναι αβέβαιες, καθώς τα υψηλά επιτόκια έχουν εκτοξεύσει το κόστος κατοχής ενός αυτοκινήτου στα ύψη. Σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο πληθωρισμό, η δυνατότητα των καταναλωτών να αντέξουν οικονομικά μεγάλες αγορές έχει περιοριστεί. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μια σχετικά νέα τεχνολογία με υποανάπτυκτο οικοσύστημα φόρτισης, πλήττονται πρώτα, σημειώνει το Bloomberg.

Ως καθαρός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων με αποτίμηση που φτάνει στα ύψη, το διακύβευμα είναι μεγάλο για την Tesla. Ενώ ένα μέρος της ακριβής τιμής της μετοχής της αντικατοπτρίζει τη δυνατότητά της να αναπτύξει αυτοκινούμενα οχήματα, ένα μεγάλο μέρος εξαρτάται από την ικανότητα της εταιρείας να διατηρήσει την τρέχουσα κυρίαρχη θέση της στη βιομηχανία EV και τα περιθώρια κέρδους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com