Η Tesla υπό έρευνα μετά από δυο ακόμα εργοστασιακά ατυχήματα

Οι συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια και τα πρωτόκολλα ασφαλείας έχουν αποτελέσει ένα μόνιμο πρόβλημα για την εταιρεία.

Η Tesla είναι υπό πολιορκία το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των σημαντικών απωλειών του τετραμήνου, προσωπικών επιθέσεων από τον CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ, και την φερόμενη χειραγώγηση της μετοχής που περιλαμβάνει ένα ματαιωμένο σχέδιο για να βγει η εταιρεία από το χρηματιστήριο. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει επίσης την εταιρεία.

Τώρα, η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιμετωπίζει ένα ακόμα εμπόδιο στην ανάπτυξή της: δύο νέες έρευνες στην ασφάλεια των εργοστασίων της Tesla.

Το Παράρτημα της Εργασιακής Ασφάλειας και Υγείας της Καλιφόρνια (Cal-OSHA) άνοιξε την έρευνα στις 4 Σεπτεμβρίου αφότου ένας εργάτης πιάστηκε μεταξύ δύο κάδων σκουπιδιών στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Φρέμοντ της Καλιφόρνια.  Μια ακόμα έρευνα ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου αφότου τα δάχτυλα ενός συμβασιούχου κόλλησαν σε ένα όπλο ροπής στο ίδιο εργοστάσιο, σύμφωνα με το Business Insider.

Οι έρευνες  δεν καταδεικνύουν παρατυπίες, και ένας εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε στο Business Insider πως: «Η Tesla παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια και συνεχώς προσδιορίζει νέες βελτιώσεις ασφαλείας σε όλο το φάσμα των παγκόσμιων δραστηριοτήτων μας προκειμένου να μας βοηθήσουν να γίνουμε ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για να δουλεύει κανείς». Υπάρχουν έξι ακόμα ανοιχτές επιθεωρήσεις στην Καλιφόρνια, πέντε στο εργοστάσιο Φρέμοντ στην Καλιφόρνια και ένα στο κατάστημά της στο Ρόκλιν στην Καλιφόρνια.

Οι συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της εταιρείας και τα πρωτόκολλα ασφαλείας έχουν αποτελέσει ένα μόνιμο πρόβλημα για την Tesla. Τον Ιούνιο, ένας πρώην εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Tesla τη μήνυσε, ισχυριζόμενος ότι είχε απολυθεί ως αντίποινα γιατί εξέφρασε ανησυχίες για τις συνθήκες ασφαλείας στο χώρο εργασίας και για τους τραυματισμούς  εργαζομένων που συνήθως παραλείπονται από τις αναφορές.