Η Tesla θα ξεπεράσει σε αξία Apple και Saudi Aramco μαζί, σύμφωνα με τον Μασκ

Η Tesla θα ξεπεράσει σε αξία Apple και Saudi Aramco μαζί, σύμφωνα με τον Μασκ
epa08855472 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses after arriving on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/HANNIBAL HANSCHKE / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Tesla είναι πιθανό να κάνει μια «ουσιαστική εξαγορά» το επόμενο έτος.

Κέρδη ανέφερε για το τρίτο τρίμηνο του 2022 η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, με τα στελέχη της να μοιράζονται κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ένα ευρύ φάσμα ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας αλλά και για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ.

Ειδικότερα, η Tesla ανακοίνωσε κέρδη 1,05 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 99 σεντ, ή 3,33 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα μεικτά περιθώρια της αυτοκινητοβιομηχανίας να παραμένουν σταθερά, στο 27,9%, ακριβώς εκεί που ήταν το β’ τρίμηνο του 2022. Την ίδια περίοδο πέρυσι, η Tesla ανέφερε κέρδη 1,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα απογοήτευσαν, στα 21,45 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα  21,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Mετασυνεδριακά, στον απόηχο των αποτελεσμάτων οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν περίπου 5%.

Στις ερωτήσεις αναλυτών και δημοσιογράφων, ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της Tesla, Έλον Μασκ, είπε: ««Δεν μπορώ να πω ότι θα έχουμε μεγάλη ζήτηση το τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο αναμένουμε να πουλήσουμε κάθε αυτοκίνητο που φτιάχνουμε», προσθέτοντας: «Τα εργοστάσια λειτουργούν στο 100%, παραδίδουμε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε και διατηρούμε ισχυρά λειτουργικά περιθώρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Tesla είναι πιθανό να κάνει μια «ουσιαστική εξαγορά» το επόμενο έτος, συμπλήρωσε, ενδεχομένως μεταξύ 5 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τελούμε εν αναμονή της έγκρισης του διοικητικού συμβουλίου.

Είπε επίσης, αισιόδοξα, «είμαι της άπΗ Tesla είναι πιθανό να κάνει μια «ουσιαστική εξαγορά» το επόμενο έτοςοψης ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κατά πολύ την Apple σε ό,τι αφορά την κεφαλαιοποίηση. Στην πραγματικότητα, βλέπω την Tesla να αξίζει περισσότερο από την Apple και τη Saudi Aramco μαζί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί ή θα είναι εύκολο».

Οι μέτοχοι ρώτησαν τα στελέχη της Tesla για μακροοικονομικά ζητήματα που επηρεάζουν τις δραστηριότητές τους εντός και εκτός της Κίνας. «Η Κίνα βιώνει ύφεση» κυρίως στις αγορές ακινήτων, είπε ο Μασκ, «και η Ευρώπη έχει ύφεση που οφείλεται στην ενέργεια», προσθέτοντας: «Η Βόρεια Αμερική είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, αν και η Fed αυξάνει τα επιτόκια περισσότερο από όσο θα έπρεπε, αλλά νομίζω ότι, τελικά, θα συνειδητοποιήσουν τι πρέπει να κάνουν και θα χαλαρώσουν τη νομισματική πολιτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών θα είναι ο κύριος περιοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη της αγοράς EV μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» κατέληξε.

Για το Twitter

Ο Μασκ μίλησε επίσης για την εξαγορά του Twitter, λέγοντας «Νομίζω ότι είναι ένα asset που έχει μαραζώσει, αλλά έχει απίστευτες δυνατότητες. Οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες για το Twitter είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από την τρέχουσα αξία του».

Ο Μασκ αναμένεται να πουλήσει ένα μέρος των μετοχών του στην Tesla για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της συμφωνίας για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας, αντί 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.