Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε τριήμερη εργασία, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε τριήμερη εργασία, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς
epa07095341 Microsoft founder and co-founder of the Bill and Melinda Gates Foundation Bill Gates gestures as he talks during a conference about the innovations for a healthy future in Africa, at the Technical University (TU) in Berlin, Germany, 15 October 2018. Bill Gates is in Germany for the 'World Health Summit', which started in Berlin on 14 October and ends on 16 October. EPA/KAMIL ZIHNIOGLU Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επαναλαμβάνει την... πίστη του στη νέα τεχνολογία ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Μπιλ Γκέιτς μιλάει για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και για το πώς θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους να εργάζονται μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα.

«Αν κάνετε ζουμ, ο σκοπός της ζωής δεν είναι μόνο να κάνουμε δουλειές», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft τη Δευτέρα σε ένα επεισόδιο της εκπομπής του Trevor Noah «What Now? With Trevor Noah». «Έτσι, αν τελικά φτάσουμε σε μια κοινωνία όπου θα χρειάζεται να δουλεύουμε μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, είναι μάλλον εντάξει, αν οι μηχανές μπορούν να φτιάχνουν όλο το φαγητό και τα πράγματα και δεν χρειάζεται να δουλεύουμε τόσο σκληρά», υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Γκέιτς ασχολείται με τη νέα τεχνολογία. Τον Μάρτιο έγραψε ότι η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία όσο τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν μεταξύ τους», τόνισε σε ένα blog post.

«Ολόκληρες βιομηχανίες θα αναπροσανατολιστούν γύρω από αυτό. Οι επιχειρήσεις θα διακρίνονται από το πόσο καλά το χρησιμοποιούν».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: