Η TikTok φεύγει από την αγορά του Χονγκ Κονγκ- Απαγόρευση της εφαρμογής εξετάζουν και οι ΗΠΑ

pixabay.com

Η TikTok, ιδιοκτήτρια της οποία είναι η με έδρα την Κίνα εταιρεία ΒyteDance, αποφάσισε την έξοδό της από το Χονγκ Κονγκ μετά την ψήφιση του νέου σαρωτικού νόμου που ψηφίστηκε στην Κίνα για την εθνική ασφάλεια στην ημιαυτόνομη πόλη.

Η TikTok πρόκειται να αποχωρήσει από την αγορά του Χονγκ Κονγκ εντός ημερών, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Reuters, ενώ και άλλες τεχνολογικές εταιρείες περιλαμβανομένης της Facebook έχουν αναστείλει την επεξεργασία κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα χρηστών στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το Reuters, η TikTok, ιδιοκτήτρια της οποία είναι η με έδρα την Κίνα εταιρεία ΒyteDance, αποφάσισε την έξοδό της από την περιοχή μετά την ψήφιση του νέου σαρωτικού νόμου που ψηφίστηκε στην Κίνα για την εθνική ασφάλεια στην ημιαυτόνομη πόλη.

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητες της εφαρμογής TikTok στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της.

Η εταιρεία είχε προηγουμένως πει πως τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής δεν αποθηκεύονται στην Κίνα ενώ είχε επίσης ξεκαθαρίσει πως δεν θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε αιτήματα της κινεζικής κυβέρνησης να λογοκρίνει περιεχόμενο ή να έχει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, ούτε της έχει ζητηθεί να πράξει κάτι τέτοιο.

Πομπέο: Απαγόρευση του TikTok εξετάζουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης του TikTok και άλλων κινεζικών εφαρμογών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως δήλωσε στο Fox News ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Τα σχόλιά του αυτά έρχονται την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνα και εν μέσω αυξανόμενων ελέγχων της TikTok και άλλων κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών, όπως μεταδίδει το CNBC.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Fox News αν οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης της TikTok και άλλων κινεζικών social media apps, ο κ. Πομπέο δήλωσε πως «το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά αυτό. Οπωσδήποτε το εξετάζουμε.»

«Έχουμε εργαστεί πάνω σε αυτό ακριβώς το θέμα για πολύ καιρό», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως «είτε ήταν τα προβλήματα της ύπαρξης τεχνολογίας της Huawei στις υποδομές έχουμε πάει σε όλον τον κόσμο και σημειώνουμε πραγματικό πρόοδο για να την αφαιρέσουμε. Κηρύξαμε την ZTE κίνδυνο για την αμερικανική εθνική ασφάλεια». «Σε ό,τι αφορά τις κινεζικές εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα του κόσμου, οι ΗΠΑ θα το διορθώσουν και αυτό».

Σχετικά άρθρα