Η Τσέλσι έπεσε θύμα των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η Τσέλσι έπεσε θύμα των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Η ομάδα κατέγραψε ζημία 121.3 εκατ. λιρών.

Η Τσέλσι ανακοίνωσε σήμερα (27/3) συνολική «καθαρή» ζημία 121.3 εκατομμυρίων λιρών για το οικονομικό έτος που τελείωσε στις 30 Ιουνίου 2022, λόγω «έκτακτων εξόδων και απώλειας εσόδων», ύστερα από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος έβαλε… πωλητήριο στους «μπλε» στις αρχές Μαρτίου του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ οι κυρώσεις που επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση στον Αμπράμοβιτς περιέπλεξαν επίσης τη διαδικασία πώλησης του λονδρέζικου συλλόγου. Η Τσέλσι δεν επιτρεπόταν να πουλάει εισιτήρια, με αποτέλεσμα να έχει απώλεια εσόδων, ενώ και οι λειτουργικές δαπάνες της περιορίστηκαν λόγω των κυβερνητικών περιορισμών έως την ολοκλήρωση της πώλησης, στα τέλη Μαΐου.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο κύκλος εργασιών του αυξήθηκε στα 481.3 εκατομμύρια λίρες (από 434.9 εκατ. λίρες την προηγούμενη χρονιά), κυρίως εξαιτίας της αύξησης των εσόδων από τις ημέρες των αγώνων και των εμπορικών εσόδων, καθώς οι φίλαθλοι επέστρεψαν στα γήπεδα μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Επίσης, τα εμπορικά έσοδα «ανέβηκαν» στα 177.1 εκατομμύρια λίρες, χάρη σε μια «καθαρή» αύξηση των χορηγικών εσόδων από νέα συμβόλαια, αλλά και ανανεώσεις με υφιστάμενους συνεργάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τσέλσι απέκτησε ένας επενδυτικός όμιλος, του οποίου ηγούνται ο Αμερικανός επιχειρηματίας, Τοντ Μπόλι, και η Clearlake Capital, οι οποίοι έχουν διαθέσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια για την απόκτηση παικτών σε δύο μεταγραφικά «παράθυρα». Οι «μπλε» είναι δέκατοι στη βαθμολογία της Premier League, ωστόσο έχουν προκριθεί στους προημιτελικούς του Champions League, στο πλαίσιο των οποίων θα αντιμετωπίσουν την -κάτοχο του τίτλου- Ρεάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: