Η Turkish Airlines ξεκινά ένα νέο ταξίδι από το Istanbul Airport

Η Turkish Airlines ξεκινά ένα νέο ταξίδι από το Istanbul Airport

Το νέο αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να καλωσορίσει 200 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μετά την τελική του ολοκλήρωση το 2028.

Η Turkish Airlines καλωσορίζει μια νέα εποχή της Τουρκικής αεροπορίας με το άνοιγμα του καινούριου αεροδρομίου του Istanbul Airport. Ο μεγαλύτερος διεθνής κόμβος στον κόσμο θα αποτελεί την νέα βάση του εθνικού αερομεταφορέα της Τουρκίας και καθιερώνει την Istanbul ως το κέντρο του κόσμου για την αεροπορία και τα ταξίδια. Το έξυπνο αεροδρόμιο, χάρη στην στρατηγική του θέση στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για την Turkish Airlines και την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία και θα είναι σε θέση να καλωσορίσει 200 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μετά την τελική του ολοκλήρωση.

Για να συμπέσει με την 95η επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, το αναμενόμενο νέο αεροδρόμιο της Istanbul ονομάστηκε «Istanbul Airport» στη τελετή έναρξης που εγκαινίασε επίσημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι επιβάτες των πρώτων πτήσεων της Turkish Airlines προς το νέο αεροδρόμιο που διενεργήθηκαν ειδικά για την τελετή έναρξης, έλαβαν αναμνηστικά εισιτήρια. Το άνοιγμα του νέου αεροπορικού κόμβου, σε συνδυασμό με τον δυναμισμό και την ενέργεια της Turkish Airlines, θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή για τον αερομεταφορέα. Μετά το επίσημο άνοιγμα του Istanbul Airport στις 29 Οκτωβρίου 2018, η Turkish Airlines χρησιμοποιεί ένα περιορισμένο αριθμό εσωτερικών και διεθνών διαδρομών από το νέο αεροδρόμιο, ενώ όλες οι δραστηριότητες και το υπάρχον χρονοδιάγραμμα πτήσεων θα εκτελούνται ως συνήθως από το Istanbul Ataturk Airport. Νέες, επιπλέον πτήσεις θα ξεκινήσουν από το νέο Istanbul Airport για την Άγκυρα, την Αττάλεια, την Σμύρνη, το Αζερμπαιτζάν (Μπακού), και το TRNC (Ερκάν) έως την 30η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, όλες οι λειτουργίες του Ataturk Airport θα έχουν μεταφερθεί έως την 31η Δεκεμβρίου, οπού στο εξής όλες οι πτήσεις θα διενεργούνται από το νέο Istanbul Airport.

Ως αεροπορική εταιρεία που πετάει στις περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο, η Turkish Airlines θα είναι σε θέση να αυξήσει την ικανότητα επέκτασης του δικτύου της και τις δυνατότητες για νέες διαδρομές και χρονοδιαγράμματα με περισσότερους διαθέσιμους χρόνους χρήσης (Slots), επιτρέποντας την ανάπτυξη τόσο για την μεταφορά επιβατών, όσο και για την μεταφορά φορτίων. Οι επιβάτες θα επωφεληθούν από μια επαναπροσδιορισμένη ταξιδιωτική εμπειρία σε ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο «χτισμένο από το μηδέν» terminal, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες και καινοτομίες.

Το μεγαλεπίβολο έργο θα διενεργηθεί σε τέσσερις φάσεις με την τελική να ολοκληρώνεται το 2028. Συνολικά, το συγκρότημα θα καταλαμβάνει έκταση 76.5 km2, με έξι διαδρόμους, τέσσερις τερματικούς σταθμούς και 233 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, με δυνατότητα να εξυπηρετεί περισσότερους από 200 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, με περισσότερα από 500 γραφεία για check in και 225.000 υπαλλήλους. Με την ολοκλήρωση της τελικής φάσης, ο μεγαλύτερος διεθνής αεροπορικός κόμβος θα περιλαμβάνει εταιρικά γραφεία, κατοικίες, ξενοδοχεία, κέντρο υγείας, κτίρια πολιτισμού και τέχνης, εμπορικό κέντρο, καταστήματα σχεδιαστών, συνεδριακό κέντρο και συνεδριακές εγκαταστάσεις όπως και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Κύριος İlker Aycı, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines σχολίασε: «Η Turkish Airlines ξεκινά ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο καθώς μεταφερόμαστε στο νέο μας σπίτι, στο νέο Istanbul Airport. Ο νέος κόμβος του εθνικού αεροπορομεταφορέα μας, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην μελλοντική στρατηγική ανάπτυξη της Turkish Airlines και θα προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία στους επιβάτες μας, διεθνείς και εγχώριους».