Η VALK εξασφαλίζει επένδυση από τη Metavallon VC

Η VALK εξασφαλίζει επένδυση από τη Metavallon VC
Η VALK είναι μία εταιρεία fintech με έδρα το Λονδίνο και τη Ζυρίχη η οποία έχει αναπτύξει μια end-to-end λύση ψηφιακών συναλλαγών για unlisted και με χαμηλή ρευστότητα αγορές.

Η Metavallon VC ανακοίνωσε σήμερα τη Seed επένδυσή της στη VALK, μια ολοκληρωμένη end-to-end λύση διαπραγμάτευσης τίτλων σε ιδιωτικές (unlisted) αγορές. Στον επενδυτικό γύρο με επικεφαλή τη Metavallon, συμμετέχουν επίσης ο F10 Accelerator (υποστηρίζεται από το SIX Group, διαχειριστή των ελβετικoύ και ισπανικού χρηματιστηρίου), ο SICTIC (το μεγαλύτερο ελβετικό angel investor group), και ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υποδομής στο χώρο του fintech.

Η VALK ιδρύθηκε το 2018 από τον Antoine Loth και τον Elie Azzi. Eίναι μία εταιρεία fintech με έδρα το Λονδίνο και τη Ζυρίχη η οποία έχει αναπτύξει μια end-to-end λύση ψηφιακών συναλλαγών για unlisted και με χαμηλή ρευστότητα αγορές, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τράπεζες επενδύσεων, asset managers, και άλλους διαχειριστές κεφαλαίων που θέλουν να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες και τα στοιχεία του portfolio τους με σκοπό τη μείωση του κόστους, του χρόνου που δαπανάται σε διαδικασίες, τη βελτίωση της εμπειρίας και των συναλλαγών των χρηστών, καθώς και τη εκτέλεση συναλλαγών και στην δευτερογενή αγορά (secondary markets). Η λύση τους βασίζεται σε δύο ισχυρές τεχνολογικές πλατφόρμες για τον τραπεζικό χώρο: την Corda του R3 Consortium και το BT Radianz, δίνοντας στους πελάτες τους πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με τα οποία μπορούν να συνδεθούν και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Χτισμένη πάνω στην Corda, η πλατφόρμα της VALK επιτρέπει άμεσο settlement επενδύσεων επάνω σε blockchain και συναλλαγές τόσο στην πρωτογενή όσο και στη δευτερογενή αγορά μέσα σε ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον που συμμορφώνεται με όλους τους σχετικούς κανονισμούς. Επίσης προσφέρει διαλειτουργικότητα και συνδεσιμότητα με το μεγαλύτερο κατανεμημένο (βασισμένο σε Distributed Ledger Technologies) τραπεζικό οικοσύστημα του κόσμου.  Η VALK είναι η κορυφαία CorDapp (Corda Distributed Application) που για unlisted αγορές, με ισχυρό οικοσύστημα χρηστών στην Ευρώπη υποστηρίζοντας ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια συναλλαγών.

Η λύση της VALK δε στοχεύει μόνο στη αγορά τεχνολογικών λύσεων για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο (μεγέθους δισεκατομμυρίων δολαρίων) χάρη στην χρήση Distributed Ledger Technology, αλλά και στις πιο παραδοσιακές και πολύ σημαντικές αγορές των CRM και Data Rooms. Ο παρών γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ομάδας, την επιτάχυνση της προώθησης στην αγορά, και την ολοκλήρωση νέων pilots με πελάτες και τεχνολογικούς συνεργάτες της εταιρείας.

Ο ιδρυτές της VALK Antoine Loth και Elie Azzi δηλώνουν «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Metavallon ως κύριο επενδυτή σε αυτό το γύρο μαζί με επιπλέον στρατηγικούς επενδυτές. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τους πόρους μας, προκειμένου να αυτοματοποιήσουμε περαιτέρω τη λύση που θα παρέχουμε σε ευρύτερο αριθμό πελατών σε περισσότερες περιοχές του κόσμου. Η χρονιά που πέρασε μας έδωσε τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε την αξιοπιστία του προϊόντος μας και το ενδιαφέρον της αγοράς, ενώ αυτός ο γύρος μας προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη για να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας.»

Προσθέτοντας o Γιώργος Μουσμουλας, συνέταιρος του Metavallon VC, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προσθέτουμε τη VALK στο χαρτοφυλάκιό μας, την πρώτη μας επένδυση στο χώρο του blockchain,  και ειδικά δεδομένου ότι χτίζει το προϊόν της επάνω στην πλατφόρμα Corda του R3 Consortium, μια πλατφόρμα προσαρμοσμένη στην αγορά-στόχο τους (fintech). Είμαστε ενθουσιασμένοι που τους υποστηρίζουμε στην αντιμετώπιση ενός πραγματικού προβλήματος – διαπραγμάτευση τίτλων μη εισηγμένων περιουσιακών στοιχείων ή εταιριών – με μια λύση υψηλής ασφάλειας/traceability που αυξάνει την παραγωγικότητα των πελατών τους, ενώ παράλληλα μεταφέρουμε και σχετική τεχνογνωσία στο ελληνικό οικοσύστημα.»

VALK αυτή την στιγμή έχει ανοίξει θέσεις εργασίας τόσο στο τεχνικό πεδίο, όσο και για customer support και marketing. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.