Η Visa εισάγει τη χρήση stablecoin για να διευκολύνει την πληρωμή εμπόρων σε κρυπτονομίσματα

Η Visa εισάγει τη χρήση stablecoin για να διευκολύνει την πληρωμή εμπόρων σε κρυπτονομίσματα
Solana logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on August 21, 2021. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Εν μέσω των μέτρων των ΗΠΑ για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων.

Η Visa ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αρχίσει να κάνει εμβάσματα με USDC, το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, σε επιλεγμένους εμπόρους μέσω του blockchain Solana σε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα.

Ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν να αγοράσουν αγαθά με ένα απλό πέρασμα της κάρτας, η Visa εκτελεί ένα περίπλοκο σύστημα πληρωμών στο παρασκήνιο για να ενεργοποιήσει κάθε συναλλαγή. Μετά από μια αγορά, η τράπεζα του κατόχου της κάρτας στέλνει χρήματα στο λογαριασμό της Visa, από τον οποίο η Visa τραβάει τα χρήματα και τα στέλνει στην τράπεζα του εμπόρου.

Αυτό γίνεται συνήθως σε νόμισμα fiat, αλλά ο γίγαντας πληρωμών είχε επιτρέψει προηγουμένως σε εταιρείες, ως επί το πλείστον εγγενείς εταιρείες κρυπτονομισμάτων όπως η Crypto.com, να στέλνουν πληρωμές στο λογαριασμό της μέσω USDC, του σταθερού νομίσματος που υποστηρίζεται από δολάρια που εκδίδει η Circle.

Τώρα, η Visa, η οποία έχει έναν αποκλειστικό λογαριασμό στην Circle, θα αρχίσει να κάνει εμβάσματα με USDC από το λογαριασμό της σε δύο μεγάλες εταιρείες πληρωμών – τη Worldpay και τη Nuvei – οι οποίες, με τη σειρά τους, μπορούν να διευκολύνουν άμεσα τις πληρωμές για τους εμπόρους. Οι εταιρείες αποφάσισαν να στέλνουν και να λαμβάνουν USDC στο Solana λόγω της ικανότητας του blockchain να επεξεργάζεται τις μεταβάσεις πιο γρήγορα από ότι το Ethereum.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος αποτελεί παράδειγμα του πώς η σύζευξη του USDC με την καινοτομία της Visa ανοίγει το μέλλον των πληρωμών, του εμπορίου και των οικονομικών εφαρμογών», δήλωσε ο Jeremy Allaire, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Circle.

Παρά την υπόσχεση των stablecoins για την επιτάχυνση των τραπεζικών μεταφορών, ο χρόνος επεξεργασίας για τη μεταφορά χρημάτων προς ή από το λογαριασμό της θα παραμείνει ο ίδιος, δήλωσε ο Cuy Sheffield, επικεφαλής του τμήματος κρυπτονομισμάτων της Visa.

«Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, δίνουμε στην πραγματικότητα απλώς την επιλογή αποστολής ή λήψης USDC αντί για τραπεζικό έμβασμα, αλλά δεν στέλνουμε κατ’ ανάγκη χρήματα γρηγορότερα ούτε λαμβάνουμε χρήματα γρηγορότερα», είπε σε συνέντευξή του. «Με την πάροδο του χρόνου, νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσουμε να το κάνουμε αυτό».

Η επέκταση της διαδικασίας διακανονισμού πληρωμών με USDC της Visa είναι ακόμη ένα νέο προϊόν κρυπτονομισμάτων ή πιλοτικό πρόγραμμα που θα προέρχεται από μια παλαιού τύπου εταιρεία πληρωμών φέτος, παρά τη συνεχιζόμενη, επεκτατική ρυθμιστική δράση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατά του κλάδου των κρυπτονομισμάτων.

Η Mastercard είχε αποκαλύψει επίσης μια νέα σουίτα προσφορών με χρήση κρυπτονομισμάτων, με πιο πρόσφατο το λεγόμενο Multi Token Network ή MTN. Αλλά λίγους μήνες αργότερα, η Mastercard επιβεβαίωσε ότι διέκοψε τη συνεργασία της με την Binance για προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες σε κρυπτονομίσματα, αφότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή εναντίον του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com