Η Βόρεια Κορέα στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη (και ο υπόλοιπος κόσμος ανησυχεί)

Η Βόρεια Κορέα στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη (και ο υπόλοιπος κόσμος ανησυχεί)
epa07402897 A video grab shows North Korean leader Kim Jong-un during the start of the second one on one meeting at the US-North Korea summit at the Sofitel Legend Metropole hotel in Hanoi, Vietnam, 28 February 2019. The second meeting of the US President and the North Korean leader, running from 27 to 28 February 2019, focuses on furthering steps towards achieving peace and complete denuclearization of the Korean peninsula. EPA/HOST BROADCAST / POOL -- VIETNAM OUT -- EDITORIAL USE ONLY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προβληματίζουν οι πρόσφατες προσπάθειες της Πιονγιάνγκ για την AI ανάπτυξή της.

Η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη (AI) και μηχανική μάθηση για τα πάντα: Από τρόπους αντίδρασης στον COVID-19 και τη διασφάλιση των πυρηνικών αντιδραστήρων μέχρι προσομοιώσεις πολεμικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της μπορεί να εμπόδισαν τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να εξασφαλίσει υλικό τεχνητής νοημοσύνης, αλλά φαίνεται να επιδιώκει την κατοχή της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, έγραψε ο συγγραφέας της μελέτης Χιουκ Κιμ.

«Οι πρόσφατες προσπάθειες της Βόρειας Κορέας για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης σηματοδοτούν μια στρατηγική επένδυση για την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας της», έγραψε ο Κιμ στην έκθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ορισμένοι από τους AI ερευνητές της Βόρειας Κορέας έχουν συνεργαστεί με ξένους μελετητές, μεταξύ άλλων από την Κίνα, σύμφωνα με την έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας δήλωσε την Τετάρτη ότι εντόπισε ενδείξεις ότι οι Βορειοκορεάτες χάκερς είχαν χρησιμοποιήσει Gen AI για την αναζήτηση στόχων και τεχνολογιών που απαιτούνται για κυβερνοεπιθέσεις, αν και φαίνεται ότι δεν την έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη σε πραγματικές κυβερνοεπιθέσεις.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Η Βόρεια Κορέα ίδρυσε το Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης το 2013 και τα τελευταία χρόνια αρκετές εταιρείες προώθησαν εμπορικά προϊόντα με τεχνητή νοημοσύνη, ανέφερε η έκθεση.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει ένα μοντέλο για την αξιολόγηση της σωστής χρήσης μάσκας και την ιεράρχηση των κλινικών δεικτών συμπτωμάτων της λοίμωξης, ανέφερε ο Κιμ στην έκθεση.

Οι Βορειοκορεάτες επιστήμονες έχουν επίσης δημοσιεύσει έρευνα για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη διατήρηση της ασφάλειας των πυρηνικών αντιδραστήρων, προστίθεται στην έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: