Η Walmart αυξάνει τις προβλέψεις για πωλήσεις και κέρδη, καθώς οι γιορτές ξεκινούν δυναμικά

AFP

Οι μεγάλοι έμποροι λιανικής, συμπεριλαμβανομένης της Amazon.com αγωνίζονται να φέρουν προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της περιόδου των αγορών, λόγω των καθυστερήσεων στη ναυτιλία, των κλειστών εργοστασίων σε μέρη της Ασίας και της σπανιότητας πρώτων υλών τους τελευταίους μήνες.

Η Walmart Inc αύξησε την Τρίτη τις προβλέψεις για τις ετήσιες πωλήσεις και τα κέρδη της εν αναμονή της αύξησης της ζήτησης για παιχνίδια και ένδυση κατά την κρίσιμη περίοδο των γιορτών, ακόμη και όταν οι παγκόσμιες διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας έπληξαν τα περιθώριά της το τρίτο τρίμηνο.

Οι μετοχές του μεγαλύτερου λιανοπωλητή στον κόσμο παρέμειναν αμετάβλητες στις προκαταρκτικές συναλλαγές, αντιστρέφοντας προηγούμενα κέρδη 2%, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι μεγάλοι έμποροι λιανικής, συμπεριλαμβανομένης της Amazon.com αγωνίζονται να φέρουν προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της περιόδου των αγορών, λόγω των καθυστερήσεων στη ναυτιλία, των κλειστών εργοστασίων σε μέρη της Ασίας και της σπανιότητας πρώτων υλών τους τελευταίους μήνες.

Η Walmart, η οποία ναυλώνει δικά της πλοία για τη μεταφορά εμπορευμάτων, είπε ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 11,5% ενόψει της εορταστικής περιόδου.

«Έχουμε τους ανθρώπους, τα προϊόντα και τις τιμές για να προσφέρουμε μια υπέροχη περίοδο διακοπών για τους πελάτες και τα μέλη μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Doug McMillon.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η Walmart και οι ανταγωνιστές της θα έχουν αρκετό απόθεμα αυτή την εορταστική περίοδο, καθώς οι αποστολές που έχουν καθυστερήσει για μήνες φτάνουν στα λιμάνια των ΗΠΑ.

Η Walmart με έδρα το Bentonville του Αρκάνσας δήλωσε επίσης πως αναμένει ότι οι πωλήσεις των ιδίων καταστημάτων στις ΗΠΑ για ολόκληρο το έτος θα είναι περισσότερο από 6% υψηλότερες από την προηγούμενη πρόβλεψή της για αύξηση 5% έως 6%. Το προσαρμοσμένο κέρδος αναμένεται να είναι περίπου 6,40 δολάρια ανά μετοχή από ένα προηγούμενο εύρος 6,20 δολάρια έως 6,35 δολάρια.

Το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις στα καταστήματα των ΗΠΑ που ήταν ανοιχτά τουλάχιστον ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 9,2%, εξαιρουμένων των καυσίμων, επωφελούμενοι από την υψηλότερη ζήτηση τροφίμων και τους ανθρώπους που αγοράζουν περισσότερα από τα καταστήματα. Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει κέρδη 7,04%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

«Κερδίσαμε μερίδιο αγοράς στα παντοπωλεία στις ΗΠΑ και περισσότεροι πελάτες και μέλη επιστρέφουν στα καταστήματα και τα κλαμπ μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο McMillon.

Η αυξημένη επισκεψιμότητα έρχεται σε μια εποχή που ο πληθωρισμός είναι υψηλός και οι εκπτωτικές εταιρείες όπως η Walmart προσπαθούν να προσελκύσουν Αμερικανούς που έχουν περιοριστεί σε μετρητά.

«Η μακρά περίοδος διαρκούς ζήτησης για αγαθά έχει εξαντλήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού, με αποτέλεσμα την εξάντληση των αποθεμάτων και τον πληθωρισμό», δήλωσε ο McMillon. «Η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι στο DNA μας».