Η Xerox εξετάζει την εξαγορά της HP

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η HP, η οποία όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο μόλις την περασμένη εβδομάδα, έχει τρεις φορές το μέγεθος της Xerox και επομένως η φιλοδοξία της τελευταίας να την αποκτήσει δεν είναι καθόλου αυτονόητη.

H Xerox Holdings εξετάζει την εξαγορά της κατασκευάστριας προσωπικών υπολογιστών και εκτυπωτών HP, σε μία άκρως τολμηρή κίνηση, που εάν ευοδωθεί θα ενώσει τη μοίρα δύο «διαττόντων αστέρων» της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, η Xerox εξετάζει μία προσφορά σε μετρητά και μετοχές για την HP, της οποίας η κεφαλαιοποίηση σήμερα υπολογίζεται σε 27 δισ. δολάρια. Το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε το ενδεχόμενο αυτό την Τρίτη, όπως αναφέρουν στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Xerox θα καταθέσει επίσημη προσφορά ή ότι αυτή θα γίνει δεκτή εξηγούσαν οι ίδιες πηγές. Η HP, η οποία όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο μόλις την περασμένη εβδομάδα, έχει τρεις φορές το μέγεθος της Xerox και επομένως η φιλοδοξία της τελευταίας να την αποκτήσει δεν είναι καθόλου αυτονόητη.

Ωστόσο η Xerox περιμένει να εισρεύσουν στα ταμεία της 2,3 δισ. δολάρια από την πώληση μεριδίων σε κοινοπραξίες, που διατηρούσε με την Fujifilm Holdings. Φέρεται επίσης να έχει λάβει μία ανεπίσημη δέσμευση χρηματοδότησης από μεγάλη τράπεζα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της WSJ.

Καθώς επιχειρήσεις και καταναλωτές εξαρτώνται ολοένα και λιγότερα από το τυπωμένο χαρτί, πολλοί θεωρούν ότι εταιρείες όπως οι Xerox, HP και Canon δεν έχουν άλλο δρόμο από το να επιδιώξουν συμμαχίες για να μείνουν ζωντανές και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται.