IBM: Το μέλλον θα προσδιορίζεται ποσοτικά

IBM: Το μέλλον θα προσδιορίζεται ποσοτικά

Η Μπρίτζετ Βαν Κράλινγκεν μιλά για τον τρόπο που καθοδηγεί μια ομάδα από περισσότερους από 100.000 ανθρώπους με βάση μια στρατηγική δεδομένων.

του Άνταμ Λασίνσκι

Η Μπρίτζετ Βαν Κράλινγκεν μιλά για τον τρόπο που καθοδηγεί μια ομάδα από περισσότερους από 100.000 ανθρώπους με βάση μια στρατηγική δεδομένων. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης της στο Fortune.

Fortune: Είστε επικεφαλής του τμήματος συμβουλών και υπηρεσιών της IBM προς τις επιχειρήσεις, η οποία παραδοσιακά λειτουργεί στην αγορά των επαγγελματιών της τεχνολογίας της πληροφορίας. Τώρα επικεντρώνεστε σε αυτό που αποκαλείτε ένα πρόγραμμα front-office.

Βαν Κράλινγκεν: Βλέπουμε μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο αγοράς της τεχνολογίας της πληροφορίας. Γίνεται πλέον προτεραιότητα για τους «CXOs»: τους εταιρικούς ηγέτες, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους δημάρχους, και τους ανθρώπους που ηγούνται μεγάλων λειτουργιών, όπως οικονομικά και ανθρώπινους πόρους. Η απόφαση για την αγορά μετακινείται από το τεχνικό κομμάτι στο front-office. Πιστεύουμε ότι το 61% των δαπανών πληροφορικής θα γίνει ή θα διαμορφωθεί από τις κατευθυντήριες γραμμές των εμπορικών δραστηριοτήτων, και όχι από το τμήμα πληροφορικής.

Εδώ είναι που εμφανίζονται τα «μεγάλα δεδομένα», σωστά;
Ναι. Η ατζέντα των δραστηριοτήτων ενισχύεται, ενώ τίθεται επίσης υπό αμφισβήτηση από την πληθώρα των δομημένων και αδόμητων δεδομένων. Αν ξεδιαλύνει κανείς τις πληροφορίες αυτές θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να στραφούν από την αυτοματοποίηση των διαδικασιών στη μεγαλύτερη εστίαση για την επίτευξη στόχων. Ένα παράδειγμα θα ήταν η παροχή καλύτερων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο στους εμπόρους λιανικής πώλησης για την καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων των καταστημάτων τους και την απεικόνιση αυτών των δεδομένων σε μια φορητή συσκευή.

Πώς επηρεάζει αυτή η αλλαγή την IBM;
Οδηγεί σε μερικές ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για να συνδυάσουμε δύο εμπορικές δραστηριότητες, την έρευνα και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στο παρελθόν είχαμε κάνει πραγματικά καλό έργο στον τομέα της έρευνας, που ήταν μεμονωμένο έργο. Τώρα, πολλοί από τους πελάτες μας πειραματίζονται με το πώς να χρησιμοποιούν τα δεδομένα για να συνεργαστούν με τους πελάτες τους, οπότε μεγάλο μέρος της μαθηματικής έρευνας που κάνουμε μπορεί να επεκταθεί για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Το τσιτάτο σας είναι «ανεξέλεγκτη καινοτομία.»
Σωστά. Οι πελάτες μας κατανοούν ότι οι επιχειρήσεις τους είναι πλέον εξαιρετικά διαφανείς για τους πελάτες. Θα αξιολογηθούν γρήγορα. Για την κατηγοριοποίηση και την έφοδο σε νέες αγορές πρέπει να κατανοήσουν την ανάλυση δεδομένων, και το χρειάζονται αυτό ως βασική ικανότητα.

Προσφέρετε μια υπηρεσία που αποκαλείτε διαδραστική εμπειρία, η οποία ακούγεται πολύ σαν διαφημιστικές υπηρεσίες.
Την αποκαλούμε ψηφιακή υπηρεσία. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι πελάτες μας μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους χρήστες τους και ότι όλα λειτουργούν καλά με ασφάλεια και σιγουριά.

Η εμπορική σας δραστηριότητά είναι τεράστια, αλλά δεν αναπτύσσεται πολύ. Τί έχετε να πείτε;
Τα δεδομένα θα είναι η πηγή του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, το cloud θα είναι η βάση των επιχειρηματικών μοντέλων, και η συμμετοχή θα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες θα αποκτούν πελάτες και εργαζόμενους. Έχουμε ξεφορτωθεί οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα παραπάνω. Είναι η ουσία της δραστηριότητάς μας, και πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει στην ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμα:

Η IBM εξαγόρασε την εταιρεία του Έλληνα «μάγου της Πληροφορικής»

Η IBM θέλει να αξιοποιήσει τους νέους Έλληνες επιστήμονες

IBM: Κάντο όπως το Kickstarter!