Οικογένεια από το Χονκ Κονγκ σπάει το ρεκόρ δωρεών στο Χάρβαρντ

Οικογένεια από το Χονκ Κονγκ σπάει το ρεκόρ δωρεών στο Χάρβαρντ
Photo:

Το ασύλληπτο ποσό των 350 εκατ. δολαρίων έλαβε το αμερικανικό πανεπιστήμιο από την πάμπλουτη οικογένεια των Chan.

Το Χάρβαρντ ανακοίνωσε ότι έλαβε μια από τiς μεγαλύτερες δωρεές που έχει δει ποτέ ανώτατο ίδρυμα. Πιο συγκεκριμένα, η πάμπλουτη οικογένεια των Chan από το Χονκ Κονγκ δώρισε στο πανεπιστήμιο το ιλιγγιώδες ποσό των 350 εκατ. δολαρίων μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος Morningside Foundation.

Το Morningside Foundation αποτελεί κομμάτι του Morningside Group, ενός ιδιωτικού επενδυτικού οίκου τον οποίο έχουν αναλάβει οι απόγονοι του T.H. Chan, ιδρυτή μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στο Χονκ Κονγκ στη δεκαετία του 1960.

Τα χρήματα αυτά αποτελούν τη μεγαλύτερη προσφορά που έχει λάβει στην ιστορία του το Χάρβαρντ και θα ενισχύσουν τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου, η οποία θα πάρει -για ευνόητους λόγους- το όνομα του ευεργέτη της.

«Θα ήταν (σσ ο T.H. Chan) περήφανος για αυτό το δώρο και για όλα τα καλά που θα φέρει», δήλωσε ο γιος του, Gerald Chan, απόφοιτος κι ο ίδιος της σχολής Δημόσιας Υγείας στη δεκαετία του 1970.

Το τεράστιο αυτό ποσό θα αξιοποιηθεί για τις έρευνες κατά πανδημιών, όπως του ιού Έμπολα, δήλωσε ο πρύτανης Julio Frenk.

Μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τις έρευνες πάνω στις επιπτώσεις της μόλυνσης του αέρα και των υδάτων, της ένοπλης βίας, του καπνίσματος αλλά και για προγράμματα που αφορούν την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων καθώς και για την ενίσχυση υποβαθμισμένων συστημάτων υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Τα χρήματα της οικογένειας Chan θα μας δώσουν τα όπλα για να δυναμώσουμε τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές ταλαντούχων σπουδαστών και ιδρυμάτων μπροστά στις υγειονομικές απειλές που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο πλανήτης», δήλωσε ο Frenk.

Διαβάστε ακόμη: Ανοίγουμε τις πόρτες του Harvard Business School