Οικονομικός άξονας Ελλάδας – Ισραήλ για ενέργεια και τουρισμό

Οικονομικός άξονας Ελλάδας – Ισραήλ για ενέργεια και τουρισμό

Στα Ιεροσόλυμα ο πρωθυπουργός με περισσότερους από 100 επιχειρηματίες για συμφωνίες με το Τελ Αβίβ.

Διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα Ιεροσόλυμα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομολογό του και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα με τον Μ. Νετανιάχου.

Στην ατζέντα βρίσκονται θέματα διμερούς συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, ενώ θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες για τη στενότερη οικονομική συνεργασία σε πολλά επίπεδα, όπως είναι ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Τέλος, θα απευθύνει χαιρετισμό σε δείπνο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Forum, στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 Έλληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη: Τα ενεργειακά στο επίκεντρο της επίσκεψης Σαμαρά στο Ισραήλ

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Τις πιο σημαντικές συμφωνίες θα υπογράψουν ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει δικό του πρόγραμμα, στις 15:00 το απόγευμα συναντιέται με την υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους Τζίπι Λίβνι και στη συνέχεια συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ζεέβ Ελκίν.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ για την Αθήνα, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα παραμείνει προκειμένου να μεταβεί αύριο στην Ραμάλα όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.

Με 104 επιχειρηματίες
Στην επίσκεψη του στο Ισραήλ, τον Αντώνη Σαμαρά θα συνοδεύει ομάδα 104 επιχειρηματιών, οι οποίοι θα έχουν επαφές και συνομιλίες με Ισραηλινούς συναδέλφους τους.  Μεταξύ των επιχειρηματιών σύμφωνα με την εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”, είναι οι Βασ. Αποστολόπουλος (Ιατρικό Κέντρο), Μαρί Δασκαλαντωνάκη (Grecotel), Δημ. Κοπελούζος, Ν. Φειδάκης, Β. Κάτσος (Pharmaten), Θ. Μυλωνάς (πρόεδρος εταιρειών υψηλής τεχνολογίας), Δημ. Παπαδόπουλος (Intracom), Γ. Παπαδόπουλος (Attica Ventures), Δημ. Λακασάς (Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος), Χρ. Σακελλαρίδου (πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων).