Είναι επίσημο: Αυτή είναι η «καλύτερη» χώρα του κόσμου

Είναι επίσημο: Αυτή είναι η «καλύτερη» χώρα του κόσμου

Για ποιους λόγους επιλέχθηκε από τους ειδικούς ως η χώρα με τη μεγαλύτερη ισχύ και το καλύτερο περιβάλλον επιχειρηματικότητας.

Η Γερμανία αναδείχθηκε ως η «καλύτερη» χώρα του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που βασίζονται σε 75 διαφορετικά κριτήρια, τα οποία ερευνούν την πορεία των χωρών στον τομέα της επιχειρηματικότητας, την πολιτισμική επιρροή, τις φιλικές πολιτικές για τις επιχειρήσεις και την οικονομική πρόοδο, η Γερμανία νίκησε τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο στη λίστα με τις «καλύτερες χώρες» των U.S. News & World Report σε συνεργασία με τις εταιρείες BAV Consulting και Wharton.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε με μια αναλυτική μελέτη που περιλάμβανε 16.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, παρουσιάστηκε στη σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Η πρωτιά της Γερμανίας οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Κατάφερε να πετύχει το υψηλότερο σκορ στον τομέα της επιχειρηματικότητας, ενισχυόμενη από τις υψηλές επιδόσεις στις κατασκευές, την παιδεία και τις ικανότητες του εργατικού της δυναμικού. Σε άλλες κατηγορίες, όπως αυτή της «ισχύος» που αφορά τη στρατιωτική της δύναμη, η Γερμανία επέδειξε εξαιρετικές επιδόσεις.