Είναι επίσημο: Αναστολή του ανοίγματος της αγοράς σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Είναι επίσημο: Αναστολή του ανοίγματος της αγοράς σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα
Κόσμος επισκέπτεται τα καταστήματα μέσα σε εμπορικό κέντρο στα Βόρεια Προάστια, μετά την άρση του lockdown, Δευτέρα 18 Μαΐου 2020. Αφού ολοκληρώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου σε δυο φάσεις, η τρίτη φάση, που αρχίζει σήμερα περιλαμβάνει το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων (mall), των εκπτωτικών χωριών αλλά και των εκπτωτικών καταστημάτων (outlet). Σχολεία, εμπορικά κέντρα, αρχαιολογικοί χώροι αλλά και μετακινήσεις από νομό σε νομό, φέρνει το σημερινό, τρίτο στάδιο επιστροφής στη «νέα κανονικότητα» που επέβαλε στις ζωές μας η πανδημία του κορονοϊού τους τελευταίους μήνες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή θα ισχύει έως και τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Την αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου για Θεσσαλονίκη Κοζάνη και Αχαΐα ανακοίνωσε το πρωί του του Σαββάτου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή θα ισχύει έως και τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου».