Είναι οι 16 μικροσκοπικές κάμερες καλύτερες από μία;

Είναι οι 16 μικροσκοπικές κάμερες καλύτερες από μία;

Μπορούν 16 μικρές κάμερες μαζί να δημιουργήσουν μια φωτογραφία που να είναι τόσο καλή όσο μια επαγγελματική κάμερα;

Η νέα startup Light δημιούργησε ένα υβρίδιο κάμερας και smartphone που ονομάζεται L16. Η συσκευή έχει, για την ακρίβεια, 16 μεμονωμένες κάμερες συγκεντρωμένες σε ένα ορθογώνιο κέλυφος.

Όταν λαμβάνεις μια φωτογραφία, δέκα από τις κάμερες τραβάνε φωτογραφία ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, το λογισμικό ενώνει τις μεμονωμένες λήψεις σε μια υψηλής ευκρίνειας εικόνα 52 megapixel.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η L16 μπορεί να αντικαταστήσει τις μεγάλες κάμερες με εναλλάξιμους φακούς.

Η Light, η οποία εργάζεται πάνω στη συγκεκριμένη κάμερα εδώ και δύο χρόνια, παρουσίασε τη συσκευή την περασμένη Τετάρτη.

Δεν πρόκειται για άλλη μια συσκευή για το Kickstarter… Η Light έχει ήδη συγκεντρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια σε δύο κύκλους χρηματοδοτήσεων και συνεργάζεται με σημαντικές εταιρείες κατασκευής όπως η Sunny Optical και η Foxconn.

Ήδη, τα smartphone έχουν «σκοτώσει» τη μεμονωμένη φωτογραφική μηχανή. Οι άνθρωποι έχουν πάντα τα τηλέφωνα μαζί τους και διαμοιράζονται τις φωτογραφίες αμέσως, ενώ η ποιότητα των φωτογραφικών μηχανών των smartphone έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Όμως, οι συσκευές τηλεφώνων δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες και πιο εξελιγμένες κάμερες, όπως οι DSLR.

Η L16 είναι μικρότερη από μια DSLR, αλλά όχι και φτηνότερη. Στα 1.600 δολάρια, κοστίζει όσο μια μέσων δυνατοτήτων DSLR.

«Ξεκινήσαμε προσπαθώντας να επιλύσουμε ένα πρόβλημα που ξέρουμε ότι είναι υπαρκτό» λέει ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Ντέιβ Γκράναν. «Οι άνθρωποι νοιάζονται πραγματικά για την ποιότητα των φωτογραφιών τους».