Είναι το Survivor τηλεοπτικό «φαινόμενο»; Τα email σας απαντούν!

Είναι το Survivor τηλεοπτικό «φαινόμενο»; Τα email σας απαντούν!

Πώς μπορεί ένα reality show να επηρεάσει δημοφιλείς ηλεκτρονικές καμπάνιες και να καταρρίψει «γίγαντες» του email marketing.

Η Moosend, η εταιρεία που εξειδικεύεται στο e-mail marketing, προχώρησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που έχει ως θέμα τη διερεύνηση της επίδρασης των τηλεοπτικών σόου, στα ηλεκτρονικά μας μηνύματα.

Το δημοφιλές Survivor, που σπάει τα κοντέρ της τηλεθέασης, θεωρήθηκε η κατάλληλη περίπτωση ώστε να μελετηθούν τα νούμερα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Για να διαπιστωθεί εάν το Survivor έχει επίδραση στο άνοιγμα των emails, οι αναλυτές της Moosend εστίασαν σε όλες τις ενεργές καμπάνιες που τρέχουν αυτήν την περίοδο (μερικά εκατομμύρια emails στην πραγματικότητα) και δοκίμασαν τις εξής τρεις υποθέσεις:

ΥΠΟΘΕΣΗ 1: Όταν παίζει το Survivor, οι χρήστες δεν «παίζουν» με το email τους

ΥΠΟΘΕΣΗ 2: Όταν δεν προβάλλεται το Survivor, αυξάνεται το άνοιγμα των emails

ΥΠΟΘΕΣΗ 3: Το ποσοστό της διαφοράς ανάμεσα σε Τρίτες όταν προβάλλεται το σόου και σε Πέμπτες όταν δεν είναι στον αέρα.

Η περίοδος που εξετάσθηκε είναι ουσιαστικά το πρώτο τρίμηνο που προβλήθηκε η εκπομπή – από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Μαρτίου για τις τρεις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, καθώς βάσει των στοιχείων της Μoosend τις καθημερινές τα emails έχουν ανεξαρτήτως τηλεοπτικών προβολών την τιμητική τους σε σχέση με το Σαββατοκύριακο.

Επίσης, το χρονικό πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε για τις υποθέσεις είναι το τρίωρο 21:00 μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια συμπεράσματα

ΥΠΟΘΕΣΗ 1: Όταν παίζει το Survivor, οι χρήστες δεν «παίζουν» με το email τους

 

 

Είναι έγκυρη: Ο χρονικός άξονας διασπάται σε δυο περιόδους, πριν και μετά την εκπομπή. Από τις 21:00 μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι το άνοιγμα των emails μειώνεται σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα την Δευτέρα και το ίδιο ισχύει για την Τρίτη και την Τετάρτη.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ 2: Όταν δεν προβάλλεται το Survivor, αυξάνεται το άνοιγμα των emails

Αυτή η υπόθεση διαψεύστηκε, καθώς ισχύει μόνο για Δευτέρες και Τρίτες. Συγκεκριμένα, όταν δεν έπαιζε το Survivor η αύξηση στο διάβασμα των emails διαπιστώθηκε μόνο για τις Δευτέρες και τις Τρίτες αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο για τις Τετάρτες.

ΥΠΟΘΕΣΗ 3: Το ποσοστό της διαφοράς ανάμεσα σε Τρίτες όταν προβάλλεται το σόου και σε Πέμπτες όταν δεν είναι στον αέρα

 

Σε αυτήν την τρίτη υπόθεση επιχειρήθηκε ο καθορισμός της ποσοστιαίας διαφοράς μεταξύ της Τρίτης όταν προβάλλεται το Survivor και των κανονικών Πέμπτων. Προς έκπληξη, την ημέρα του Survivor άνοιξαν κατά 1,55% περισσότερα emails από την κανονική ημερα.

Άρα λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, όταν το Survivor είναι στον αέρα, τα emails που διαβάζονται είναι λιγότερα από εκείνα που ανοίγονται τις άλλες καθημερινές. Αυτό που δεν επικυρώθηκε και αποτελεί μάλλον πρόκληση για τους email marketers είναι ότι ανεξάρτητα από τις εκπομπές που προβάλλονται στην τηλεόραση, υπάρχει μια τάση των ανθρώπων να μην τσεκάρουν τα emails τους τις βραδινές ώρες.