ΗΠΑ: Δικαστικό «άκυρο» στην Apple για τη διαμάχη με την εταιρεία του Fortnite

ΗΠΑ: Δικαστικό «άκυρο» στην Apple για τη διαμάχη με την εταιρεία του Fortnite
iPhone 13 Pro Max (left) and iPhone Pro (right) on display inside the Apple Store in Omotesando, Tokyo on September 27, 2021. - 20210927_PD2031 (Photo by Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Photo: AFP
Πιθανότατα θα επηρεάσει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία κατασκευής των iPhone.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εξετάσει την έφεση της Apple σε μια αντιμονοπωλιακή αγωγή που αμφισβητεί το επικερδές App Store, μια απόφαση που πιθανότατα θα επηρεάσει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία κατασκευής των iPhone.

Τόσο η Apple όσο και η κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite, Epic Games είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να εξετάσει την έφεση που σχετίζεται με την υπόθεση. Οι δικαστές απέρριψαν και τις δύο εφέσεις χωρίς εξηγήσεις.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα επιτρέψει να τεθεί σε ισχύ μια απόφαση του εφετείου που επιτρέπει στους προγραμματιστές να κατευθύνουν τους χρήστες iPhone σε φθηνότερες επιλογές αγοράς εκτός του συστήματος της Apple.

Το Bloomberg σημειώνει πως η εταιρεία χρεώνει τους προγραμματιστές με προμήθεια έως και 30% για τα ψηφιακά αγαθά και τις υπηρεσίες που πωλούνται μέσω του App Store.

Το 9ο Εφετείο των ΗΠΑ έκρινε πέρυσι ότι η Apple παραβίασε τον νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνιας περιορίζοντας τη δυνατότητα των προγραμματιστών να επικοινωνούν για εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.

Η απόφαση θα επέτρεπε στους προγραμματιστές να παρακάμπτουν αυτές τις προμήθειες, συμπεριλαμβάνοντας συνδέσμους για τη διεκπεραίωση πληρωμών στο διαδίκτυο αντί για το σύστημα της Apple, αν και το εφετείο ανέστειλε αυτό το ενδεχόμενο όσο εκκρεμούσε η έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com