Δεν… νοιάζει τον Ναντέλα της Microsoft η διοικητική δομή της OpenAI

Δεν… νοιάζει τον Ναντέλα της Microsoft η διοικητική δομή της OpenAI
epa08153789 Satya Nadella, Chief Executive Officer Microsoft, during the 50th annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 23 January 2020. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic 'Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World' from 21 to 24 January 2020. EPA/GIAN EHRENZELLER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Οι συνεργασίες είναι μια οδός για να έχουμε, στην πραγματικότητα, ανταγωνισμό», δήλωσε ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα δήλωσε την Τρίτη ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη δομή της OpenAI, δύο μήνες μετά την προσωρινή εκδίωξη του Σαμ Άλτμαν, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των επενδυτών.

«Είμαι άνετα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε δομή», δήλωσε ο Ναντέλα σε εκδήλωση του Bloomberg News στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η αιφνιδιαστική απόλυση του CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, τον Νοέμβριο, προκάλεσε κρίση στην εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το ChatGPT, όταν οι εργαζόμενοι απείλησαν να παραιτηθούν μαζικά και να εργαστούν για τη Microsoft, η οποία στηρίζει την OpenAI με δισεκατομμύρια δολάρια.

Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, αποκατέστησε τελικά τον Άλτμαν λίγες ημέρες αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Microsoft εξασφάλισε έκτοτε μια θέση παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου στο διοικητικό συμβούλιο του OpenAI.

Οι αρχές ανταγωνισμού στην Ευρώπη, τη Βρετανία και, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να εξετάζουν προσεκτικά τη σχέση Microsoft-OpenAI. Η συμφωνία τους εγγυάται στην κατασκευάστρια εταιρεία των Windows μεγάλο μέρος των κερδών της startup ανάλογα με ορισμένες προϋποθέσεις, δήλωσε άτομο που έχει ενημερωθεί για τους όρους.

Σύμφωνα με τον Ναντέλα, το γεγονός ότι η Microsoft δεν κατέχει πλήρως την OpenAI διακρίνει τη συμφωνία τους με έναν φιλο-ανταγωνιστικό τρόπο.

«Οι συνεργασίες είναι μια οδός για να έχουμε, στην πραγματικότητα, ανταγωνισμό», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: