Οι ΗΠΑ φοβούνται επιθέσεις με βόμβες – οδοντόκρεμες!

REUTERS

Προειδοποίηση πως μπορεί εκρηκτικά να κρύβονται σε οδοντόκρεμες εξέδωσαν οι ΗΠΑ για το Σότσι.

Οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν για πιθανές επιθέσεις με βόμβες σε σωληνάρια οδοντόπαστας στα αεροπλάνα που πετούν προς τη Ρωσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Η προειδοποίηση εκδόθηκε την Τετάρτη προς τις αρχές ορισμένων αεροδρομίων όπως επίσης και σε αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Ρωσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες , ώστε να ελέγχουν τα σωληνάρια με τις συσκευασίες οδοντόπαστας που φέρουν επιβάτες καθώς αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά για την τοποθέτηση βόμβας μέσα στα αεροπλάνα, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αξιωματούχος δεν ανέφερε εάν κάποια συγκεκριμένη απειλή οδήγησε τις υπηρεσίες ασφάλειας να προχωρήσουν στην προειδοποίηση, η οποία δεν έχει εκδοθεί για το ευρύ κοινό. Ορισμένοι αμερικανοί γερουσιαστές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την ασφάλεια στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας , αλλά ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι πιστεύει ότι το Σότσι είναι ασφαλές .

Τον περασμένο Δεκέμβριο βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν το θάνατο 34 ανθρώπων στο Βόλκογκραντ 700 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Σότσι. Οι επιθέσεις αναζωπύρωσαν τους φόβους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι ρωσικές αρχές ασφάλειας βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποτρέψουν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν την Παρασκευή στο Σότσι.

Σότσι: οι ακριβότεροι Ολυμπιακοί Αγώνες μέχρι σήμερα