ΗΠΑ: Η Πελόζι καλεί τον Μπάιντεν να αποφασίσει για την προεδρική του υποψηφιότητα

ΗΠΑ: Η Πελόζι καλεί τον Μπάιντεν να αποφασίσει για την προεδρική του υποψηφιότητα
US Speaker of the House Nancy Pelosi, Democrat of California, holds her weekly press conference on Capitol Hill in Washington, DC, July 29, 2022. (Photo by SAUL LOEB / AFP) Photo: AFP
«Όλοι τον ενθαρρύνουμε να πάρει αυτή την απόφαση. Επειδή ο χρόνος τελειώνει» σημείωσε η Πελόζι.

Συνέχεια στις εξελίξεις αναφορικά με τις πιέσεις που ασκούνται από το κόμμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προς τον Τζο Μπάιντεν για να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου δόθηκε την Τετάρτη.

Το στέλεχος των Δημοκρατικών και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, είπε πως το χέρι του Τζο Μπάιντεν αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Εναπόκειται στον πρόεδρο να αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος. Όλοι τον ενθαρρύνουμε να πάρει αυτή την απόφαση. Επειδή ο χρόνος τελειώνει» σημείωσε η Πελόζι μιλώντας στο MSNBC.

Η ίδια ωστόσο δεν πήρε θέση: «Θέλω να κάνει αυτό που θα αποφασίσει και έτσι θα γίνει. Δεν έχει σημασία τι θα αποφασίσει, εμείς θα το ακολουθήσουμε», πρόσθεσε.

Πολλά στελέχη των Δημοκρατικών έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την υγεία του Μπάιντεν και επτά βουλευτές έφτασαν στο σημείο να του ζητήσουν δημοσίως να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Με αυτούς ενώθηκε το βράδυ της Τρίτης ένας γερουσιαστής, ο Μάικλ Μπένετ από το Κολοράντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: