ΗΠΑ και Κίνα «πλήγωσαν» την Κορρές

ΗΠΑ και Κίνα «πλήγωσαν» την Κορρές
Υποχώρησαν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας το 2022.

Απώλειες 8 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις και ζημιές για μια ακόμη χρονιά κατέγραψε πέρυσι η εταιρεία φυσικών καλλυντικών Κορρές που ελέγχεται πλειοψηφικά από τη Nissos Holdings -ένα μικτό σχήμα με κύριους μετόχους κινεζικά συμφέροντα και τοπικό fund συνδεδεμένο με την Morgan Stanley.

Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν πέρυσι στα 48,252 εκατ. ευρώ, τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA, εάν αφαιρεθεί η επίπτωση των εκτάκτων εξόδων αναδιοργάνωσης μειώθηκαν στα 5,973 εκατ. ευρώ από 7,548 εκατ. ευρώ το 2021, τα EBITDA υποχώρησαν κατά 33% στα 4,102 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 4,935 εκατ. ευρώ από ζημιές 1,751 εκατ. ευρώ το 2021 και οι καθαρές ζημιές διευρύνθηκαν στα 4,047 εκατ. ευρώ από ζημιές 1,237 εκατ. ευρώ το 2021.

Η υποχώρηση αυτή των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, σύμφωνα με τη διοίκηση της, αποδίδεται στην επιβράδυνση στην αγορά της Κίνας -παρέμενε σε lockdown το 2022-, και στη μείωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ μέσω του τηλεοπτικού καναλιού της HSN, που επί χρόνια αποτέλεσε στρατηγική επιλογή διανομής των προϊόντων Κορρές στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4%, επίδοση που αποδίδεται από τη διοίκηση της εταιρείας τόσο στη θετική επίδραση του τουρισμού, όσο και στο λανσάρισμα νέων προϊόντων. Ενώ οι εξαγωγές, εξαιρουμένων των πωλήσεων σε ΗΠΑ και Κίνα αυξήθηκαν κατά 12%, με μοχλούς ανάπτυξης  αγορές όπως  Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Νορβηγία και Αυστραλία.

Πλέον η εταιρεία επικεντρώνεται στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των υφιστάμενων στρατηγικών αγορών όπως η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία, χώρες στις οποίες υπάρχουν εταιρείες ΚΟΡΡΕΣ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να αναπτύσσεται με εξαγωγές σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το Travel Retail θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε duty-free καταστήματα στα αεροδρόμια. Η Αυστραλία θα αναπτυχθεί σημαντικά, ενώ η επέκταση σε νέες χώρες της Ασίας θα είναι βασική προτεραιότητα τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: