Υπάρχει ένα πανεπιστήμιο που βγάζει τους περισσότερους επιχειρηματίες στο κόσμο

Και όχι δεν είναι το πανεπιστήμιο του Harvard.

Σίγουρα δεν υπάρχει ένα Πανεπιστήμιο που μπορεί να σου διδάξει πως να γίνεις επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά υπάρχει ένα Πανεπιστήμιο που έχει βγάλει τους περισσότερους επιχειρηματίες.

Η έκθεση  “Universities Report,” κατατάσσει το U.C. Berkeley ως το πανεπιστήμιο που βγάζει τους περισσότερους «κατά συρροή» επιχειρηματίες. Μάλιστα, οι εταιρείες που δημιούργησαν οι απόφοιτοι του Berkeley έχουν σηκώσει πάνω από 14,2 δις δολάρια σε χρηματοδοτήσεις από το 2006.

Πιο συγκεκριμένα, απ’ το πανεπιστήμιο έχουν αποφοιτήσει 997 επιχειρηματίες, οι οποίοι συνολικά έχουν ανοίξει 881 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Cloudera και Zynga.

Στην λίστα, η οποία κατατάσσει τα 50 πανεπιστήμια με τους περισσότερους απόφοιτους που χάραξαν μια επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα και κατάφεραν να σηκώσουν χρήματα από VC, στη πρώτη θέση ήρθε το Stanford University και στη δεύτερη το Berkely, αλλά «νικάει» στους serial founders.

Για να έχει ένα μεγαλύτερο μέγεθος δείγματος, η ερευνητική ομάδα εξέτασε τις εταιρείες που ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους μεταξύ του 2006 και 2016.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο του 2014, στο Berkeley γράφτηκαν σχεδόν 30.000 φοιτητές, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από εκείνον των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Για παράδειγμα, το Stanford έχει σήμερα 7.000 προπτυχιακούς φοιτητές, ενώ το Harvard (Νο 4) και το University of Pennsylvania (Νο 5) μετρούν 6.700 και 9.726 φοιτητές αντίστοιχα.

Σχετικά άρθρα