Υπεγράφη το Π.Δ. για το Ελληνικό από τους υπουργούς – Τσίπρας: Κερδίσαμε το πρώτο μεγάλο στοίχημα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για «ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου» μίλησε ο Α. Φλαμπουράρης - Στο ΣτΕ πλέον το επόμενο βήμα.

Την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας χθες και από τους αρμόδιους υπουργούς σήμερα σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως πλέον η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό μπαίνει στην τελική ευθεία.

Συγκεκριμένα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ίδιου του υπουργού Επικρατείας, υπογράφτηκε το σχέδιο Π.Δ. από τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter. «Το ΠΔ οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο», υπογράμμισε στην ίδια ανάρτηση ο κ. Τσίπρας.

Ως το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό χαρακτήρισε και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την υπογραφή από τους αρμόδιους υπουργούς του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εισηγήθηκε η γγ Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση κ. Φλαμπουράρης, το προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές.

«Ο λόγος είναι πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας», τονίζει καταλήγοντας ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετικά άρθρα