Το ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει την υποκλοπή εγγράφων από τους Anonymous

Το ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει την υποκλοπή εγγράφων από τους Anonymous

Οι χάκερς κατάφεραν να «σηκώσουν» περισσότερα από 3.700 έγγραφα.

Στο στόχαστρο των Anonymous μπήκε το υπουργείο Εξωτερικών, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για το Διαδίκτυο και την Ασφάλεια Πληροφοριών. Συγκεκριμένα οι χακτιβιστές διέρρευσαν 3.700 έγγραφα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Op Golden Dawn», και σε αντίποινα για τις συλλήψεις μελών της αδελφής οργάνωσης lulz. Νωρίτερα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Anonymous είχαν επιτεθεί και σε άλλα κυβερνητικά σάιτ, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι τα συστήματά του δέχθηκαν επίθεση από χάκερς, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για την υπόθεση. Από το υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, διαδικτυακή ανάρτηση ανακοίνωσε την επιτυχή παραβίαση από την ομάδα ακτιβιστών “Anonymous” του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες και την έκταση της παραβίασης, ενώ διαπιστώνεται ότι αφορά υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου».

Γιατί καμία πληροφορία στο διαδίκτυο δεν μένει κρυφή;

Σε σχετικό κείμενο τους οι Anonymous αναφέρουν: «Όλοι ξέρουμε πόσο κακή είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, καθώς παράλληλα με το οικονομικό χάος η κυβέρνηση επέτρεψε στους ναζί της Χρυσής Αυγής να υπονομεύσουν την ακεραιότητα όλης της χώρας και τις ευρωπαϊκές αρχές της ελευθερίας και της ηθικής. Σήμερα δίνουμε το πρώτο χτύπημα με μια σειρά από διαρροές που αποκαλύψουν την αλήθεια σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Ελλάδας στην κατασκοπεία με την βοήθεια των μονάδων διαδικτυακού εγκλήματος του ENISA και του ΟΑΣΕ. Οι υπεύθυνοι για τις συλλήψεις των συναδέλφων lulz θα τιμωρηθούν με την επιχείρηση OP Payback». Το 13 είναι ένας ιερός αριθμός γι’ αυτό θα δώσουμε από ένα χτύπημα για τον καθένα».

Σε αυτό τον σύνδεσμο φαίνονται αρχεία που έχουν διαρρεύσει.

Διαβάστε ακόμη: Το μήνυμα των Anonymous για τη Χρυσή Αυγή