Υπογράφεται η σύμβαση για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Υπογράφεται η σύμβαση για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Για συμφωνία - σταθμό με ετήσια έσοδα για το κράτος και μεγάλες επενδύσεις κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιρτσιόλας, γνωστοποίησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport που αναδείχθηκε μειοδότης.

«Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο, είναι σημαντική εξέλιξη η συμφωνία. Είναι συμφωνία – σταθμός για την αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων, με ετήσια έσοδα για το κράτος και μεγάλες επενδύσεις», σημείωσε ο κ. Πιρτσιόλας και προσέθεσε:

«Μπορεί το αεροδρόμιο της Σαντορίνης να είναι από τα τελευταία σε υποδομές στην Ευρώπη, όταν η Σαντορίνη είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός; Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά ιδιωτών, έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες ότι το κράτος δεν μπορεί επιτυχώς να χειριστεί αυτά τα θέματα, και δεν είναι και η δουλειά του».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σχολίασε πως «μια κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καθήκον την αύξηση του πλούτου της χώρας, και όχι μόνο την αναδιανομή του. Υπάρχει μια διακομματική κουλτούρα «ξεπουλήματος» που πρέπει να αλλάξει, γιατί μάς έχει φέρει σε πολύ δύσκολο σημείο. Παραχωρούμε τα 14 αεροδρόμια και το λιμάνι του Πειραιά για να αναπτυχθούν για να μπουν κεφαλαία στη χώρα για να έχει όφελος ο λαός».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση του Ελληνικού ανέφερε πως «είναι επένδυση 6 δισεκατομμυρίων ευρώ ευρώ με 40.000 νέες άμεσες θέσεις εργασίας που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας».

«Αντί να έχουμε ένα χώρο να ρημάζει, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος των κατοίκων της Αθήνας, γίνεται διάλογος για την υλοποίησή του σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς», κατέληξε ο κ. Πιρτσιόλας.