Υπόθεση Folli-Follie: Ενώπιον των δικαστών η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Υπόθεση Folli-Follie: Ενώπιον των δικαστών η οικογένεια Κουτσολιούτσου
Το λογότυπο της εταιρείας Folli Follie, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαζί με τα μέλη του ΔΣ της εταιρείες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τις κατηγορίες.

 

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών βρίσκεται η οικογένεια Κουτσολιούτσου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli-Follie, καθώς και συνεργάτες της εταιρείας, για τους οποίους ο εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι για απάτη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κλήθηκαν από τους δικαστές να διατυπώσουν τη θέση τους πριν το Δικαστικό Συμβούλιο, που έχει και τον τελευταίο λόγο, αποφασίσει αν θα κλείσει γι’ αυτούς τα σύνορα της χώρας.

Από την οικογένεια, εμφανίστηκαν ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, καθώς και η πρώην αντιπρόεδρος της Folli Follie Καίτη Κουτσολιούτσου που βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ το τελευταίο διάστημα.