Ιπτάμενο προσωπικό στην Ελλάδα ψάχνει η Ryanair

Ιπτάμενο προσωπικό στην Ελλάδα ψάχνει η Ryanair

Συνεντεύξεις με υποψήφιους στη Θεσσαλονίκη ξεκινάει η εταιρεία. 

Σε προσλήψεις ιπτάμενου προσωπικού αναμένεται να προχωρήσει η Ryanair στη χώρα μας, στο πλαίσιο της δημιουργίας δύο βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου.  Οι πρώτες συνεντεύξεις με υποψήφιους θα ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», θα γίνουν μέσω της εταιρείας Crew Link, η οποία αναλαμβάνει -έναντι αμοιβής- την περίπου έξι εβδομάδων εκπαίδευση των ενδιαφερομένων, πριν ενσωματωθούν στο εργατικό δυναμικό της Ryanair.

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για μια θέση στην εταιρεία θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους στον ιστότοπο της εταιρείας (www.crewlink.ie). Προσερχόμενοι στη συνέντευξη οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια φωτοτυπία του βιογραφικού τους σημειώματος, ευρωπαϊκό διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον 1,5 χρόνο, από την ημέρα της συνέντευξής, και μία φωτοτυπία του.

(Αερο)μεταφορές: Το «πάρτι» τώρα αρχίζει…

Τα προσόντα που απαιτούνται μεταξύ άλλων, για το πλήρωμα της καμπίνας από τους υποψηφίους, ζητείται ύψος τουλάχιστον 1,57 μ., καλή όραση και δυνατότητα κολύμβησης για τουλάχιστον 20 μ.χωρίς βοήθεια και καλή γνώση αγγλικών, σε γραπτό και προφορικό λόγο. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να προσέλθουν στη συνέντευξη ντυμένοι όπως και όπως, αφού υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας. Σύμφωνα με αυτόν, οι οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστα έως το γόνατο και διαφανές καλσόν και κοντομάνικο πουκάμισο ή μπλούζα. Απαγορεύονται αυστηρά τα τζιν, ενώ σε περίπτωση που κάποια υποψήφια έχει τατουάζ σε εμφανή σημείο θα πρέπει να ξεχάσει τη θέση.

Σε ό,τι αφορά τους άντρες, ζητείται εμφάνιση με επίσημο παντελόνι συνδυασμένο με πουκάμισο με κοντά μανίκια. Η διαδικασία των προσλήψεων, πάντως, στον ιρλανδικό αερομεταφορέα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η εκπαίδευση στοιχίζει περί τα 2.400 ευρώ, χωρίς να εξασφαλίζει πάντα την τελική πρόσληψη στη Ryanair. Εκπρόσωποι της εταιρείας, ωστόσο, σημειώνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα παραμένει στο δυναμικό της εταιρείας, μετά τη δοκιμαστική περίοδο.

Διαβάστε: Νέες πτήσεις της Ryanair από Χανιά προς Μπόρνμουθ και από Ρόδο προς Όσλο

Ζημιές για την εταιρεία στο τρίτο τρίμηνο του 2013
Στο μεταξύ η Ryanair ανακοίνωσε ζημίες για το τρίτο τρίμηνο του 2013, καθώς μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων για να αυξήσει τη ζήτηση. Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, η αεροπορική χαμηλού κόστους εμφάνισε ζημίες 35,2 εκατ. ευρώ για τους τρεις μήνες ως τις 31 Δεκεμβρίου, έναντι κερδών 18,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Είναι η πρώτη φορά από το 2010 που η Ryanair σημείωσε απώλειες το τρίτο τρίμηνο. Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 6% στα 18,3 εκατομμύρια, αλλά τα έσοδα υποχώρησαν στα 964 εκατ. ευρώ από 969 εκατ. ευρώ προηγουμένως.