Ιράν: Οι επιθέσεις στο Ισραήλ θα σταματήσουν όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα

Ιράν: Οι επιθέσεις στο Ισραήλ θα σταματήσουν όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα
epa10877639 A protester waves a Palestinian flag while standing near black smoke billowing from burning objects during clashes on the eastern border of the Gaza Strip, 22 September 2023. According to the Palestinian ministry of health, at least 28 Palestinian protesters were wounded during the clashes near the border between Israel and the Gaza Strip. According to the Israeli Defense Forces, three posts belonging to the Hamas in Gaza adjacent the Gaza security fence were targeted in response to border riots. EPA/MOHAMMED SABER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας συνδέεται με τις εξελίξεις στη Γάζα» τονίζει η Τεχεράνη στη Δύση.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε σήμερα πως οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και συμφερόντων του από τον “Άξονα της Αντίστασης” θα σταματήσουν αν τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα, προειδοποιώντας πως η σύγκρουση θα μπορεί να επιτείνει τις εντάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Η Ισλαμική Δημοκρατία υποστηρίζει την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στον πόλεμό της με το Ισραήλ, που έχει καταστρέψει τη Γάζα σε μια αεροπορική και χερσαία επίθεση, και η Τεχεράνη κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υποστηρίζουν αυτό που αποκαλεί ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα.

“Ένα τέλος στη γενοκτονία στη Γάζα θα οδηγήσει στο τέλος των στρατιωτικών ενεργειών και κρίσεων στην περιοχή”, δήλωσε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

“Η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας συνδέεται με τις εξελίξεις στη Γάζα και όλοι θα υποφέρουν αν δεν σταματήσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα… Όλα τα μέτωπα (της αντίστασης) θα παραμείνουν ενεργά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε την Παρασκευή “τρομοκρατική οργάνωση” τις υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις των Χούθι, αφού αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια εξαπέλυσαν δεκάδες αεροπορικά πλήγματα στην Υεμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πολιτοφυλακή των Χούθι, που στοχοποιεί πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, σε αυτό που αποκαλεί αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους εναντίον του Ισραήλ, έχει απειλήσει με μια “ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση” στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα.

Ο Αμιραμπντολαχιάν είπε επίσης πως η Τεχεράνη μοιράστηκε πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών με το Ιράκ για αυτό που όπως είπε ήταν δραστηριότητες της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ στην ημιαυτόνομη περιοχή Κουρδιστάν στο Ιράκ.

Το Ιράν έχει πει πως οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης επιτέθηκαν στο “αρχηγείο των κατασκόπων” του Ισραήλ στο Ιράκ στην πόλη Αρμπίλ προχθές, Δευτέρα. Το Ιράκ αρνήθηκε αργότερα πως υπήρχε οποιοδήποτε τέτοιο κέντρο κατασκόπων στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ