Ιράν σε Τραμπ: Κόψε τα tweets για να μειωθούν οι τιμές του αργού

Ιράν σε Τραμπ: Κόψε τα tweets για να μειωθούν οι τιμές του αργού

Τα tweets σου έχουν οδηγήσει τις τιμές του αργού υψηλότερα κατά τουλάχιστον 10 δολάρια το βαρέλι, τόνισε Ιρανός αξιωματούχος απευθυνόμενος στον Τραμπ.

Υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει να «τιτιβίζει» στο Twitter γιατί οδηγεί τις τιμές του αργού πετρελαίου υψηλότερα, τονίζοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να δίνει διαταγές στον ΟΠΕΚ.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Το μονοπώλιο του ΟΠΕΚ πρέπει να θυμάται ότι οι τιμές του αργού κινούνται υψηλότερα και δεν κάνουν πολλά για να βοηθήσουν. Αν κάνουν κάτι, είναι να οδηγούν τις τιμές υψηλότερα καθώς οι ΗΠΑ υπερασπίζονται πολλά από τα μέλη τους για πολύ λίγα δολάρια. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαία προσπάθεια. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΡΑ!».

«Κύριε Πρόεδρε μπορώ να σας ρωτήσε γιατί πράγμα μιλάτε; Ο ΟΠΕΚ δεν καθορίζει τις τιμές του πετρελαίου τα τελευταία τριάντα χρόνια» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ιράν στον ΟΠΕΚ, Χοσείν Καζεμπούρ Αρντεμπιλί.

«Από πότε δίνεις διαταγές στον ΟΠΕΚ; Τα tweets σου έχουν οδηγήσει τις τιμές του αργού υψηλότερα κατά τουλάχιστον 10 δολάρια το βαρέλι. Σας παρακαλώ σταματήστε γιατί διαφορετικά θα πάνε ακόμα πιο πάνε» υπογράμμισε ο ίδιος σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορεία Shana.