Ήρθαν τα «πλαστικά» φιλοδωρήματα!

Ήρθαν τα «πλαστικά» φιλοδωρήματα!

Δεν κουβαλάτε χρήματα μαζί σας; Δεν υπάρχει πρόβλημα!

Το μικρό δοχείο για τα φιλοδωρήματα δίπλα από την ταμειακή μηχανή στα καφέ τείνει να μένει άδειο στις μέρες μας, αφού οι περισσότεροι πληρώνουν πλέον με πιστωτικές κάρτες.

Το ποτήρι που έδινε το «bonus» για έναν καλό καφέ ή για την καλή εξυπηρέτηση έχει πιάσει σκόνη. Τη συνήθεια αυτή θέλει να επαναφέρει ο Ryder Kessler και η εταιρεία DipJar, σχεδιάζοντας ένα δοχείο για φιλοδωρήματα μέσω… κάρτας.

Ο ίδιος δήλωσε πως αποφάσισε να προχωρήσει στον σχεδιασμό αυτό, αφού ένιωθε άσχημα κάθε φορά που πήγαινε στο αγαπημένο του καφέ και δε μπορούσε να αφήσει tips.

Το πρόβλημα με τα ελλειπή φιλοδωρήματα «πλήττει» και τις δύο πλευρές, αφού οι πελάτες δεν μπορούν να δείξουν την ευχαρίστηση τους, αλλά και οι ίδιοι οι υπάλληλοι (ειδικά εκείνοι που είναι χαμηλόμισθοι) δεν βλέπουν κάποια έξτρα χρήματα και αναγκαστικά ψάχνουν για κάποια άλλη εργασία με περισσότερες απολαβές.

Το ίδιο φαινόμενο επικρατεί και στα εστιατόρια, και στα κομμωτήρια όπου ο πελάτης μπορεί να πληρώσει, αλλά δεν έχει την δυνατότητα να αφήσει κάτι παραπάνω!

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία απλή: Μέσα στο δοχείο υπάρχει μια υποδοχή για την κάρτα, ο πελάτης αρκεί να τοποθετεί την κάρτα του και να επιλέγει το ποσό που επιθυμεί να αφήσει ως φιλοδώρημα και ένας ήχος θα ενημερώνει και τους δύο πως η συναλλαγή ολοκληρώθηκε.

Ο κατασκευαστής ετοιμάζει νέες βελτιώσεις της συσκευής ώστε να προτρέψει τους πελάτες να την χρησιμοποιούν, αλλά και τη προσθήκη υπηρεσίας κατά την οποία θα μπορεί κάποιος να αφήνει φιλοδώρημα σε συγκεκριμένο υπάλληλο.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση γι αυτό και η καμπάνια έχει ήδη συγκεντρώσει 420.000 δολάρια!