Ήρθαν τα πρώτα Pokemon Go friendly ξενοδοχεία!

Ήρθαν τα πρώτα Pokemon Go friendly ξενοδοχεία!
epa05421031 A group of people play the new game 'Pokémon Go' on their smartphones in Union Square in New York, New York, USA, 11 July 2016. The new game was released 08 July and has players playing in a virtual world that corresponds to their actual GPS location. EPA/JUSTIN LANE

Η νέα μόδα επιτάσσει το κυνήγι Pokemon στο μπαρ και στα δωμάτια ξενοδοχείων.

Και τι δεν σκαρφίζονται οι ξενοδόχοι προκειμένου να εξασφαλίσουν την πληρότητα των κλινών τους για την τρέχουσα τουριστική σεζόν. Για τους ηλεκτρονικά εξαρτημένους τουρίστες που δεν αποχωρίζονται ποτέ τις αγαπημένες τους συσκευές και λατρεύουν τα apps, η νέα τρέλα Pokemon Go φαίνεται να ήρθε γάντι για τον όμιλο Mantra Group στην Αυστραλία, ο οποίος εγκαινίασε τα πρώτα Pokemon Go friendly ξενοδοχεία.

Και αν νομίζετε πως κάποιος σας κάνει πλάκα αυταπατάστε, αφού η διοίκηση του ομίλου, που διατηρεί ξενοδοχεία σε Μελβούρνη και Σύδνεϋ, παροτρύνει τους επισκέπτες της να κάνουν μια στάση για Pokemon στο μπαρ του ξενοδοχείου, προσφέροντάς τους δωρεάν θέλγητρα Pokemon Go για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να πιάσουν ένα από τα ψηφιακά πλάσματα.

Η εν λόγω κίνηση αναμένεται να αποτελέσει προπομπό και να υιοθετηθεί και από άλλα ξενοδοχεία, αφού ο όμιλος Mantra Group θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη στην τουριστική αγορά, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του 125 μονάδες και περισσότερα από 20.000 δωμάτια υπό διαχείριση.
Αποτελεί δε έναν εκ των κορυφαίων διαχειριστών ξενοδοχείων και θερέτρων στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδονησία που διαχειρίζεται τα brands Peppers, Mantra και BreakFree. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία SimilarWeb, ένας στους πέντε Αυστραλούς χρήστες Android έχει εγκατεστημένο το παιχνίδι αυτό στο κινητό του, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ζήτηση για κρατήσεις σε τέτοιου είδους ξενοδοχεία θα είναι αυξημένη.

Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός Διευθυντής Marketing και Digital του Mantra Group, Matt Granfield, οι υπηρεσίες Pokemon Go πρόκειται να ενθαρρύνουν την αναπαραγωγή σημαντικών για το παιχνίδι πλασμάτων, σε δύο από τις ιδιοκτησίες του ομίλου που σχετίζονται με την τεχνολογία.

«Είναι προφανές από τη δημοτικότητα του παιχνιδιού ότι το να παίζει κανείς Pokemon Go ενδιαφέρει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Από την πλευρά μας, είμαστε πάντα πρόθυμοι να βρίσκουμε νέους και πρωτοποριακούς τρόπους για να κάνουμε τα ξενοδοχεία μας εκπληκτικά μέρη για διαμονή και το να βοηθήσουμε τους επισκέπτες μας να πιάσουν μερικά επιπλέον Pokemon κατά τη διαμονή τους ήταν για εμάς παιχνιδάκι» ανέφερε ο κ. Granfield.

Στην πράξη αυτό μεταφράζεται ως εξής: Πέρα από το «κυνήγι» οι εθισμένοι χρήστες του παιχνιδιού, που εκτόξευσε τις προηγούμενες μέρες τη μετοχή της Nintendo, μπορούν να κάνουν μια στάση για Pokemon στo Mantra 2 Bond Street στο Σύδνεϋ από τις 15:00 το μεσημέρι κάθε Παρασκευή καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου για να παραλάβουν μια δωρεάν μερίδα πατάτες με οποιοδήποτε αναψυκτικό επιλέξουν. Σε ότι αφορά τη Μελβούρνη έχουν επίσης τη δυνατότητα να παραλάβουν την ίδια μέρα και ώρα ποτά σε προσφορά στο ξενοδοχείο Mantra στην οδό Little Bourke.

Διαβάστε ακόμη: Ποιος κερδίζει από το Pokemon Go;