Ισχυροποιεί τη θέση της η Forthnet

Ισχυροποιεί τη θέση της η Forthnet

Αύξηση καταγράφει ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας - Σημαντική τάση βελτίωσης των εσόδων λόγω της εμπορικής επιτυχίας του Nova 3Play.

Στα 97,5 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Forthnet, καταγράφοντας αύξηση 5,26% για το β’ τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2013, για πρώτη φορά μετά από εννέα τρίμηνα και παρά τη μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, η οποία επηρέασε τα έσοδα κατά 1,1 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η τάση βελτίωσης των εσόδων είναι επίσης εμφανής στα έσοδα λιανικής, εξαιτίας της εμπορικής επιτυχίας του Nova 3Play. Η αυξανόμενη συνδρομητική βάση αρχίζει να βελτιώνει τα έσοδα λιανικής, με το β’ τρίμηνο να εμφανίζει αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

«Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του Nova 3Play, η εταιρεία συνεχίζει να ισχυροποιεί τη θέση της. Η επιλογή μας να διαφοροποιηθούμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας μία νέα αγορά ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, αρχίζει να αποτυπώνεται στα οικονομικά μας μεγέθη. Τα έσοδα λιανικής συνεχίζουν να σημειώνουν αύξηση, ενώ στο β’ τρίμηνο παρουσίασε βελτίωση και ο κύκλος εργασιών και τα EBITDA. Η μεγάλη απήχηση της υπηρεσίας Nova 3Play συνεχίστηκε αμείωτη, ενισχύοντας τη διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης και της ευρυζωνικότητας στη χώρα. Ως απόρροια, η συνδρομητική βάση της εταιρείας κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό, βελτιώνοντας τα μερίδια αγοράς της», αναφέρει σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος.

Kύρια στοιχεία αποτελεσμάτων:

– Συνεχίστηκε και στο 2o τρίμηνο η αύξηση στα έσοδα λιανικής

– Αύξηση του κύκλου εργασιών για πρώτη φορά μετά από 9 τρίμηνα.

– Διατήρηση της δυναμικής του Nova 3Play και στο 2ο τρίμηνο του 2014, σημειώνοντας ιστορικά υψηλά σε  συνολικές συνδρομές, σε συνδρομητές PayTV και Broadband.

– Καταγράφεται οριακή αύξηση και στα προσαρμοσμένα EBITDA

Συνδυαστικές Υπηρεσίες/3Play
Στο τέλος του Ιουνίου του 2014, οι συνδρομητές υπηρεσιών Nova 3Play της Forthnet, ανήλθαν στους 344,4 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 68,4%, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2013, ενισχύοντας την παρουσία της Forthnet στα ελληνικά νοικοκυριά. Στο 2ο τρίμηνο του 2014, οι νέοι συνδρομητές Nova 3Play ανήλθαν σε 20,1 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση +9,5%, συγκρινόμενοι με τους 19,1 χιλιάδες της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε στο μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet ΦΟΡΘ +5,26%, με την τάση αυτή να δρα υποστηρικτικά, τόσο στο μέσο έσοδο ανά συνδρομητή, όσο και στην ενίσχυση της πιστότητας των πελατών.

Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες
Στο τέλος του 2ου τριμήνου του 2014, οι συνδρομητές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 11,7% συγκριτικά με πέρυσι, καθώς ανήλθαν στους 667,8 χιλιάδες. Στο σύνολο της αγοράς LLU, το 2ο τρίμηνο του 2014 προστέθηκαν 26,3 χιλιάδες γραμμές, εκ των οποίων οι 13,0 χιλιάδες αφορούν νέους συνδρομητές της Forthnet ΦΟΡΘ +5,26%. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο αγοράς της Forthnet +5,26% σε νέους συνδρομητές LLU έφτασε το 49,5%, επαληθεύοντας την απήχηση του Nova 3Play.

Υπηρεσίες Συνδρομητικής Τηλεόρασης
Στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, η συνδρομητική βάση παρουσίασε αύξηση 29,4% συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 482,6 χιλιάδων συνδρομητών, παρά την εποχικότητα που επηρεάζει αρνητικά τη συνδρομητική τηλεόραση στο τέλος του Ιουνίου. Η απήχηση της υπηρεσίας Nova 3Play συνεχίστηκε δυναμικά και στο 2ο τρίμηνο του 2014. Η εξάπλωση των υπηρεσιών 3play αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο κύριος άξονας ανάπτυξης της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης.

Διαβάστε ακόμη:

Έφθασε η ώρα των αποφάσεων για τη Forthnet

Πρόταση εξαγοράς της Forthnet από Vodafone και Wind