Modeco: Χτυπάει «ξύλο» στην κρίση

Modeco: Χτυπάει «ξύλο» στην κρίση

«Εισιτήριο» για Τουρκία και Κύπρο βγάζει η επιπλοποιία, που αναμένει αύξηση τζίρου 40% το 2014.

Ξύλο «χτυπά» στην κρίση η επιπλοποιία Modeco από την Ελασσόνα, και γιατί όχι άλλωστε, αφού μπαίνει δυναμικά σε Τουρκία και Κύπρο, ισχυροποιώντας την παρουσία της στις διεθνείς αγορές. Η Μodeco, η οποία σύναψε συμφωνία αντιπροσώπευσης στην Κύπρο, αναμένει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 να στήσει το πρώτο showroom στη Μεγαλόνησο.

«Ο κλάδος μετά τη ρευστοποίηση μέσω της κατάρρευσης μεγάλων εταιρειών ψάχνει το “σημείο μηδέν” ώστε να εκκινήσει. Πιστεύω ότι αν δεν υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως και απρόβλεπτα πολιτικά γεγονότα αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2014». Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει ο Βαγγέλης Πασχόπουλος, υπεύθυνος πωλήσεων της Modeco, τη ζοφερή εικόνα, την οποία εμφανίζει ο κλάδος της επιπλοποιίας την τελευταία τετραετία.

Η Modeco ξεκίνησε ως συνεταιρισμός επιπλοποιών στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και εξελίχθηκε γρήγορα σε παραγωγική και εμπορική μονάδα επίπλων. Το κοινό από το 1980 την έχει ταυτίσει με το ποιοτικό παιδικό και νεανικό έπιπλο και το moto που την ακολουθούσε ήταν «Έπιπλα ιδανικά για νέους». Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να διευρυνθεί τόσο η γκάμα των προϊόντων όσο και η χρηστικότητά τους και η νέα ταυτότητα της εταιρείας θέλει τη Modeco να κατασκευάζει «Έπιπλα ιδανικά για όλους».

Διαβάστε ακόμη: Αντιστρέφοντας το brain drain

Τα προϊόντα για τα οποία αισθάνονται περισσότερο περήφανοι είναι τα νέα ολοκληρωμένα συστήματα συναρμολογούμενου επίπλου, τα οποία, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Πασχόπουλος, μπορούν να ενταχθούν σε κάθε χώρο και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού πελάτη. « Το 2013 έκλεισε με αύξηση 15% στον τζίρο και εκτιμούμε ότι κατά τη φετινή χρονιά, λόγω της εισόδου νέων πελατών στο δίκτυό μας θα δούμε αύξηση 35%-40% επί των πωλήσεων».

Δυνατό άνοιγμα έχει γίνει και στον ξενοδοχειακό-επαγγελματικό εξοπλισμό, κλάδο από τον οποίο προέρχεται  σημαντικό ποσοστό του τζίρου και στον οποίο η διοίκηση ποντάρει πολλά. Υψηλές προσδοκίες έχουν δημιουργηθεί κυρίως από την παρουσία της Modeco στην τουρκική αγορά, από την οποία φιλοδοξεί να προσπορίσει σημαντικά οφέλη και να εισβάλει και στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς πρόκειται για μια χώρα με ισχυρό τουριστικό προϊόν και μια παράδοση στα πολυτελή ξενοδοχεία.

Διαβάστε ακόμη: Τα ελληνικά δερμάτινα που «βάζουν κάτω» φίρμες του εξωτερικού

«Δεν θεωρούμε το ΙΚΕΑ άμεσο ανταγωνιστή. Είναι διαφορετικό το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε. Εμείς βασίζουμε την στρατηγική μας  στο τρίπτυχο: Ποιότητα, Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση -μέσω του εξειδικευμένου σύμβουλου διακόσμησης και του σχεδιαστικού μας CAD προγράμματος- και Ανταγωνιστικές τιμές -μέσω πολιτικής χαμηλών τιμών και προφορών όλο το χρόνο». Αν  το δύσκολο σε αυτήν την εποχή είναι οι δεσμεύσεις και τα εχέγγυα πως αυτό που αγοράζεις αξίζει τα χρήματά του και σε περίπτωση που παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ο κατασκευαστής θα είναι εκεί, η εταιρεία  Modeco δίνει για κάθε αγορά επίπλου γραπτή εγγύηση ποιότητας 5 ετών για όλα της τα είδη.

Σαν εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής επίπλων, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό και μια ολοκληρωμένη μονάδα καθετοποιημένης παραγωγής, η οποία καλύπτει έκταση 3.500 m2 και απασχολεί 50 εργαζόμενους. Στα 34 χρόνια  παρουσίας της στον κλάδο της επιπλοποιίας παράγει στο εργοστάσιό της τα δικά της έπιπλα, με πρώτες ύλες ελληνικής κυρίως προέλευσης και σήμερα διατηρεί ένα δίκτυο 26 καταστημάτων εκ των οποίων 2 είναι στο εξωτερικό, 18 αποκλειστικά και 6 συνεργαζόμενα.

Διαβάστε ακόμη:  Το μπουζούκι στη «χώρα των καγκουρό»