Ισραηλινή εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας αγοράζει η Microsoft

Ισραηλινή εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας αγοράζει η Microsoft
The Microsoft logo is seen as part of a display at the Microsoft Ignite technology conference in Chicago, Illinois, May 4, 2015. REUTERS/Jim Young - RTX1BIYV Photo:

Η νέα εξαγορά της εταιρείας του Μπιλ Γκέιτς αναμένεται να κοστίσει κοντά στα 320 εκατομμύρια δολάρια.

 

Στην εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Adallom σχεδιάζει να προχωρήσει η Microsoft, αναφέρει σε δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα Calcalist που επισημαίνει ότι η Microsoft σκοπεύει να διαθέσει το ποσό των 320 εκατομμυρίων δολαρίων για τον σκοπό αυτό.

Η Adallom, η οποία αναπτύσσει πλατφόρμες ασφαλείας cloud, αναμένεται να γίνει το κέντρο επιχειρήσεων ασφαλείας της Microsoft στο Ισραήλ, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Εκπρόσωποι της Adallom αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την είδηση αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο αμερικανικός κολοσσός λογισμικού έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε αρκετές εξαγορές στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού Aorato, προς 200 εκατομμύρια δολάρια. Εξαγόρασε επίσης την εταιρεία αναλύσεων Equivio και την εταιρεία τεχνολογίας N-tig.

Η Adallom ιδρύθηκε το 2012, διαθέτει 80 υπαλλήλους και γραφεία τόσο στο Ισραήλ και όσο στις ΗΠΑ, αναφέρει το Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ