Ιστορική πτώση για τη μετοχή του Twitter

Ιστορική πτώση για τη μετοχή του Twitter

Κάτω από τα 26 δολάρια της IPO έπεσε η τιμή της μετοχής της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Για πρώτη φορά από την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Wall Street η τιμή της μετοχής του Twitter κατρακύλησε κάτω από τα 26 δολάρια-που ήταν η τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).

Η πτωτική χρηματιστηριακή πορεία της εταιρείας, που προκαλεί ανησυχία, είναι συνυφασμένη με την αργή και απογοητευτική αύξηση των νέων χρηστών της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, το Twitter μετράει «μόλις» 316 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση-αριθμός μη ελκυστικός για τους διαφημιστές και τους επενδυτές.

Οι αναλυτές αποδίδουν την μείωση της δημοφιλίας του Twitter στο γεγονός πως πολλοί χρήστες το χαρακτηρίζουν δύσχρηστο και μη φιλικό. Ακόμη και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jack Dorsey, έχει παραδεχτεί πως ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων, για παράδειγμα, αποθαρρύνει πολλούς από την χρήση του Twitter, όπως επίσης και το συνεχές «κατέβασμα» της σελίδας.

Οι επικεφαλής του Twitter σχεδιάζουν άμεσα αλλαγές στο στήσιμο της σελίδας, καθώς στοχεύουν στην προσέλκυση περισσότερων επενδυτών, αλλά και διαφημίσεων.