Ιταλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας

Ιταλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας

Συνάντηση στελεχών των ιταλικών εταιρειών ENI και TERNA με τον Αντώνη Σαμαρά.

Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ιταλικού ενεργειακού ομίλου ΕΝΙ και της επίσης ιταλικής TERNA (είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία) είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΝΙ εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, που αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί, όπως και για τις νέες Εταιρίες Παροχής Αερίου που θα ιδρυθούν σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα. Ήδη η ΕΝΙ κατέχει το 49 % των μετοχών και το μάνατζμεντ των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Διαβάστε ακόμη: Ο Έλληνας επενδυτής με τις υψηλές διασυνδέσεις

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΝΙ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως αγορά-κλειδί ενώ επισημαίνει ότι στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Paolo Scaroni με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

Η TERNA κατά τις ίδιες πληροφορίες εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που περιλαμβάνεται επίσης στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Στις συναντήσεις μετείχε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου.