ΙΒΜ και Dow Chemical Company επενδύουν στην Ελλάδα

ΙΒΜ και Dow Chemical Company επενδύουν στην Ελλάδα
Photo:

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν οι επικεφαλής των δύο εταιρειών σχετικά με τη δημιουργία κέντρου παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων.

«Καθημερινά το ποιοτικό επενδυτικό κλίμα αλλάζει. Είναι σημαντική η ροή των ξένων επενδύσεων», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, λίγο μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και των επικεφαλής των εταιρειών IBM και Dow Chemical Company.

Η συνάντηση αφορούσε τη συνεργασία των δυο εταιρειών για δημιουργία Κέντρου παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, από αυτήν τη συνεργασία θα δημιουργηθεί αριθμός ποιοτικών θέσεων εργασίας. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα, λόγω και του υψηλού επιπέδου μόρφωσης των νέων παιδιών.

Η Dow Chemical Company, αρχικά, θα εστιάσει στην αξιοποίηση υπηρεσιών υποστήριξης λειτουργιών και διαχείρισης έργων υποδομής πληροφοριακών συστημάτων, ενώ οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχονται από τα κεντρικά γραφεία της IBM στην Αθήνα και θα τεθούν σε λειτουργία αργότερα κατά τη διάρκεια του 2014.

Ο πρόεδρος της Dow Chemical Company, Άντριου Λιβέρης (Andrew Liveris) εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι αυτή η επένδυση μπορούσε να γίνει οπουδήποτε στην Ευρώπη, αλλά επελέγη η Ελλάδα καθώς, όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στη χώρα και για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις.

Ο γενικός διευθυντής της IBM στην Ευρώπη Ριτς Χιουμ (Rich Hume) δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τις τεχνολογικές δυνατότητες και το ταλέντο που υπάρχει στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Η IBM εξαγόρασε την εταιρεία του Έλληνα «μάγου της Πληροφορικής»

IBM: Το μέλλον θα προσδιορίζεται ποσοτικά

Έξι μεγάλα επενδυτικά σχέδια στο δρόμο για τη Βουλή