JP Morgan: Η Ελλάδα κρύβει επενδυτικές ευκαιρίες

JP Morgan: Η Ελλάδα κρύβει επενδυτικές ευκαιρίες

Το 4% του ενεργητικού του JPM European Smaller Companies έχει επενδυθεί στη χώρα μας.

Μπορεί η φράση «Ελληνικές μετοχές» να ήταν έως πρόσφατα το πλέον σύντομο «ανέκδοτο» για επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού, όμως αυτό φαίνεται να αλλάζει. Μία πρώτη γεύση πήραν όσοι παρακολούθησαν στις αρχές του μήνα το roadshow που πραγματοποίησε το Ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου πάνω από 1.000 συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ ενδιαφερόμενων επενδυτών και εκπροσώπων ελληνικών εταιρειών.

Λίγες ημέρες αργότερα σε ένα γεύμα που παρέθεσε στο Λονδίνο η χρηματιστηριακή NUMIS Securities, οι Jim Campbell και Francesco Conte που διαχειρίζονται τα 400 εκατ. ευρώ του επενδυτικού κεφαλαίου JP Morgan European Smaller Companies άφησαν άφωνους τους συνομιλητές τους αναπτύσσοντας της επενδυτική τους πολιτική.

Το «Greecovery» ελκύει τους ξένους επενδυτές

Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι μπορεί η περιφέρεια της Ευρώπης να αντιμετωπίζει προκλήσεις, έχουν όμως εντοπίσει πραγματικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα . Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι έχουν υπό παρακολούθηση υποτιμημένες ελληνικές επιχειρήσεις που είναι σε καλή κατάσταση μετά από σημαντική μείωση του κόστους (για παράδειγμα μειώσεις μισθών της τάξης του 20% ή του 50 %) , και τη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών.

Από τις αμυντικές μετοχές που ήταν επικεντρωμένο το μετοχικό κεφάλαιο πριν από 18 μήνες, πλέον το 4 % του ενεργητικού JPMorgan European Smaller Companies σήμερα είναι επενδεδυμένο σε τρεις εισηγμένες ελληνικές επιχειρήσεις – χωρίς να τις κατονομάσουν – ανέφεραν οι κ. Campbell και Conte.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρώσος μεγιστάνας και η Αραβική «άνοιξη» των επενδύσεων