JPMorgan: Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα είναι σήμερα πιο υποστηρικτικό

JPMorgan: Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα είναι σήμερα πιο υποστηρικτικό
Υπογραμμίζει και τις πρόσφατες αλλαγές στις εποπτικές προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για προβλέψεις που αφορούν νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι θετικές για τις ελληνικές τράπεζες.

Το πολιτικό σκηνικό σήμερα είναι σίγουρα πιο υποστηρικτικό, αναφέρει η JPMorgan σε έκθεση της για τις ελληνικές τράπεζες, η οποία αναφέρεται σε άρθρο των Financial Times, όπου υπογραμμίζονται τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών για φορολογική μεταρρύθμιση, εν μέσω συνεχιζόμενων προσπαθειών της χώρας «να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και να ανοικοδομήσει ξανά την αξιοπιστία της στους επενδυτές».

Επιπλέον, η JPMorgan τονίζει και τις πρόσφατες αλλαγές στις εποπτικές προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όσον αφορά τον σχηματισμό προβλέψεων από τις τράπεζες για νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους .

Όπως σημειώνει, θα μπορούσαν να είναι θετικές για οργανισμούς με υψηλό ποσοστό κόκκινων δανείων, όπως είναι οι ελληνικές τράπεζες.

Τέλος, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan υπογραμμίζει την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην αγορά των ομολόγων Tier 2, σημειώνοντας πως η πορεία αυτών των τίτλων είναι αρκετά καλή, παρά την γενικότερη διεύρυνση των spreads στα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης (subordinated debt).