Κ. Μητσοτάκης: Θα ψηφίσω «παρών» αν οι Χρυσαυγίτες ψηφίσουν Δήμα

Κ. Μητσοτάκης: Θα ψηφίσω «παρών» αν οι Χρυσαυγίτες ψηφίσουν Δήμα

Ο υπουργός δήλωσε ότι και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσουν στην ίδια κίνηση.

Ξεκάθαρος ότι δεν θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία στην περίπτωση που οι Χρυσαυγίτες βουλευτές πουν “ναι” στον κυβερνητικό υποψήφιο, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέβλεψε πως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ θα κάνουν το ίδιο στην περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρεί τη νομιμοποίησή της μέσα από την διαδικασία εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα και τόνισε χαρακτηριστικά:

“Ούτε να το συζητάτε. Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή… Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου… Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή.Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ”.

Ο ίδιος εκτίμησε πως στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της Χ.Α. ψηφίσουν Στ. Δήμα θα υπάρξει άμεση αντίδραση επισήμως από την Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν “παρών”.

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα “βέλη” του και κατά των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας πως συγκροτούν μαζί με τη Χρυσή Αυγή προεδρική μειοψηφία και τόνισε πως για να υπάρξει ο αριθμός των 180 βουλευτών θα πρέπει ορισμένοι βουλευτές να πάνε κόντρα στις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Πηγή: megatv.com