Η «κακή συνήθεια» του Σουάρεζ «δαγκώνει» το «χρυσό» συμβόλαιό του

Η «κακή συνήθεια» του Σουάρεζ «δαγκώνει» το «χρυσό» συμβόλαιό του

Η αντιαθλητική συμπεριφορά του επιθετικού της Ουρουγουάης μπορεί να του στοιχίσει το συμβόλαιό του με την Αdidas - Δείτε το βίντεο.

Την πρώτη φορά που ο άσος της Ουρουγουάης Λούις Σουάρεζ δάγκωσε συμπαίκτη του, το κοινό θεώρησε πως επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό όπου απλά δε μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του. Όταν, όμως, το επανέλαβε, η ποδοσφαιρική κοινότητα άρχισε να ανησυχεί. Πέρυσι, μάλιστα, του είχε απαγορευτεί η συμμετοχή σε 10 αγώνες της αγγλικής Premier League επειδή είχε δαγκώσει έναν αντίπαλό του, τον αμυντικό της Τσέλσι, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Σήμερα, ο ποδοσφαιριστής κινδυνεύει να χάσει τη χορηγία της Adidas επειδή δάγκωσε τον Ιταλό αντίπαλό του στο χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο τηλεοπτικός φακός απαθανάτισε τον Σουάρεζ να βυθίζει τα δόντια του στον ώμο του αμυντικού Τζόρτζιο Κελίνι μετά το 1-0 στο Νατάλ της Βραζιλίας, σκορ με το οποίο προκρίθηκε η Ουρουγουάη στους 16 του Μουντιάλ, αποκλείοντας την τετράκις πρωταθλήτρια κόσμου, Ιταλία.

Ο διαιτητής δεν πίστεψε τον Κελίνι κι εκείνος για να τον πείσει δεν δίστασε να δείξει τα σημάδια που άφησε η δαγκωματιά του Σουάρες στον ώμο του, ενώ μετά τον αγώνα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το αποτύπωμα των δοντιών του Σουάρεζ παρέμενε στον ώμο του.

 

«Προβλέπω ότι η Αdidas θα πει “έως εδώ””, δήλωσε στο Βloomberg ο Simon Chadwick, καθηγητής στρατηγικής sports business στο βρετανικό πανεπιστήμιο Coventry.  Ο Σουάρεζ δοκιμάζει τα όρια τους».

Ένα χρόνο αφότου προειδοποίησε τον Σουάρεζ για τη συμπεριφορά του, η Adidas δέχεται εκ νέου πιέσεις για να δράσει ως «ηθικός διαιτητής» και να τελειώσει τη συνεργασία μαζί του, όπως εκτιμά ο Chadwick.

Την ίδια ώρα η FIFA αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έχει ξεκινήσει τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας ενανίον του Σουάρεζ.

 

Η Adidas είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι αναμένει πως οι πωλήσεις, που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, θα της αποφέρουν έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ. Το τελευταίο κρούσμα δαγκώματος του Σουάρες δεν αναμένεται να πλήξει τα έσοδα του γερμανικού κολοσσού, εκτός ίσως από την Ιταλία, σύμφωνα με τον Paul Swinand, αναλυτή στη Morningstar, στο Σικάγο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν η Αdidas απολύσει τον Σουάρεζ, πιθανόν να τον προσλάβει η ανταγωνίστρία της, Nike.

«Μπορεί να μην ταιριάζει με το στιλ τους, αλλά εάν η Adidas λύσει το συμβόλαιο, θα πάει στην αντίπαλό της», τονίζει ο Swinand. «Εάν η Nike διαχειριστεί έξυπνα την εικόνα του “κακού αγοριού”, τότε θα μπορούσε να ωφελήσει τις πωλήσεις της».

Διαβάστε ακόμα:

Οι… «παράξενοι» του Μουντιάλ

Βίντεο – Η Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ!

Θύελλα ενθουσιασμού στην ομογένεια από την πρόκριση της Εθνικής

To 4K «σκοτώνει» το 3D