«Καλά σχεδιασμένη στρατηγική κίνηση πόκερ», η εξαγορά της Splunk από τη Cisco

«Καλά σχεδιασμένη στρατηγική κίνηση πόκερ», η εξαγορά της Splunk από τη Cisco
This photo illustration shows the logo of digital communications company Cisco reflected in the company’s stock information, in Washington, DC, on February 15, 2023. (Photo by Stefani Reynolds / AFP) Photo: AFP
Τι αναφέρει ο κορυφαίος αναλυτής τεχνολογίας Dan Ives.

Ο τεχνολογικός γίγαντας των ψηφιακών επικοινωνιών Cisco εξαγοράζει την εταιρεία λογισμικού κυβερνοασφάλειας Splunk σε μια συμφωνία ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων λογισμικού της με νέα τεχνολογία ασφαλείας με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης. Η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της Cisco, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ασφάλειας λογισμικού φέτος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνενώνουμε τη Cisco και τη Splunk. Οι συνδυασμένες δυνατότητές μας θα προωθήσουν την επόμενη γενιά της ασφάλειας και της παρατηρησιμότητας με βάση την τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Chuck Robbins, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cisco, ανακοινώνοντας τη συμφωνία. «Από την ανίχνευση και την αντιμετώπιση απειλών έως την πρόβλεψη και την πρόληψη απειλών, θα βοηθήσουμε τους οργανισμούς όλων των μεγεθών να γίνουν πιο ασφαλείς και ανθεκτικοί».

Το τίμημα εξαγοράς της Splunk, με μετρητά ύψους 157 δολαρίων ανά μετοχή, αντιπροσωπεύει ένα περίπου 30% premium σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης. Ο Dan Ives της Wedbush δήλωσε ότι η συμφωνία αποτιμά τη Splunk περίπου έξι φορές τα έσοδά της για το οικονομικό έτος 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια δίκαιη πολλαπλάσια τιμή για αυτό το στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο», έγραψε την Πέμπτη. «Η Cisco επικεντρώνεται στην επόμενη γενιά της ασφάλειας και της παρατηρησιμότητας με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη και η καταξιωμένη μοναδική πλατφόρμα της Splunk καθιστά αυτή την εξαγορά τη σωστή κίνηση τη σωστή στιγμή».

Οι μετοχές της Splunk σημείωσαν άνοδο περίπου 21% στις πρώτες πρωινές συναλλαγές σε λίγο κάτω από τα 145 δολάρια, ενώ οι μετοχές της Cisco υποχώρησαν περίπου 4% σε λίγο πάνω από τα 53 δολάρια μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. Η Splunk, η οποία ιδρύθηκε το 2003, είναι μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που προσφέρει λογισμικό για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται, να παρακολουθούν και να αναλύουν δεδομένα που παράγονται από μηχανές για την αποτροπή παραβιάσεων και την επίλυση τεχνικών ζητημάτων. Η Cisco, που ιδρύθηκε το 1984, είναι ένας τεχνολογικός όμιλος με διάφορες δραστηριότητες, αλλά επικεντρώνεται στην πώληση εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών και δικτύων, μαζί με συμπληρωματικό λογισμικό.

Ο Ives πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να υπάρχουν ρυθμιστικά ζητήματα ή άλλα προβλήματα που να εμποδίζουν τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την «καλά σχεδιασμένη». Λόγω της δομής του συμβολαίου εξαγοράς, εάν κάποια από τις δύο εταιρείες υπαναχωρήσει από τη συμφωνία για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό. Η Cisco θα πρέπει να καταβάλει στη Splunk 1,48 δισ. δολάρια και η Splunk θα πρέπει να καταβάλει στη Cisco 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com